Fördomar är sällan positivt, så se till att få ut lite fördelar av dem

Att klä sig klassiskt välklätt är inte bara stiligt, utan även fördelaktigt. Jag förstår om din reaktion är ”Va? Fördelaktigt? För vem?”. Jag kommer till det, men först….

…Lite fördomar

Folks utseende och yttre spelar väldigt stor roll, det har det alltid gjort. Jag säger inte att det borde göra det, men det gör det, enormt mycket också. Fördomar är så klart sällan positivt, men eftersom vissa av dem är så djupt rotade så innebär det i sin tur att man kan dra nytta av dem.

Men först kanske vi skall klargöra lite basics. Det finns två sätt att hantera det här med utseendebaserade fördomar på, om du föredrar nr 2, ja då är det här inte en artikel för dig. Föredrar du däremot nr 1 så hoppas jag att du uppskattar läsningen nedanför.
Nu till de två alternativen:

1: Du kan gråta över dem och propsa på att man minsann inte skall gå på dem, att man skall vara sig själv och gå runt i hampakläder.
Det kommer inte leda någon vart.

2: Du kan använda dem till din fördel. Klä dig stiligt och välklätt och få massvis med fördelar över alla de som vägrar.

4 Anledningar till varför du bör vilja vara välklädd

Som sagt, det finns fördelar att få, och här är de 4 mest framträdande.

1: Det öppnar dörrar

Lika barn leka bäst heter det, och visst finns det merit i det ordspråket. Låt mig bena ned detta så tydligt och enkelt som möjligt.

Om du klär dig klassiskt välklätt så kommer folk uppfatta dig på ett speciellt sätt. Och folk med pengar och inflytande har ofta en klassisk klädstil, eller värderar åtminstone ansträngningen i att tänka på sin klädsel. Detta leder till att de föredrar att byta några ord med dig på en middag, fest eller ett event, framför någon som glider in i en hoodie.

Fördomsfullt? Absolut, men så funkar världen. Det betyder dock inte att du själv behöver vara fördomsfull och behandla folk så här. Men man är ju bara dum om man inte drar nytta av andras fördomar.

2: Folks förväntningar ändras

Vad föredrar du. Att folk förväntar sig att du är kapabel eller att de förväntar sig att du troligtvis inte klarar av att slå in din egen pinkod i kassan?

En liten överdrift kanske. Men det ligger en hel del sanning i det.

Välklädda människor behandlas annorlunda. Personer i deras omgivning förväntar sig att de har svar, att de tar kommando och att de i allmänhet har koll. Dessa förväntningar kanske inte passar dig som är timid och blyg men de kan också vara precis vad du behöver för att förbättra din sociala förmåga och din handlingskraftighet. Något som precis som rätt kläder gör oerhört stor skillnad i livet.

vara välklädd

3: Du kommer känna dig starkare, manligare, mer kraftfull och i allmänhet bättre

Eftersom folks försommar som sagt är djupt rotade så kommer deras inställning mot dig bli annorlunda beroende på vilka kläder du har. Är du välklädd kommer folk behandla dig på ett helt annat sätt än om du rullar i mjukisbyxor. Detta skapar en cirkel av positiv energi som du kommer matas av. Effekten blir ett stärkt självförtroende och en starkare utstrålning.

4: Du vet aldrig vem du kommer stöta på

Man vet aldrig vem man stöter på, det kan vara en potentiell arbetsgivare som du varit på intervju hos för 2 dagar sedan, eller en person som du verkligen skulle vilja komma närmare och där du är mån om att han/hon ser det bästa i dig.
Oavsett vem av ovanstående (eller allt däremellan) du stöter på så kommer du ha stor fördel av att vara välklädd till skillnad mot om du sprang in i dem i ett par smutsiga mjuiksbyxor och en illa sittande t-shirt.

Om du känner att du behöver uppdatera garderoben

Förhoppningsvis håller du med oss om att det finns klara och tydliga fördelar med att vara välklädd. Om du nu känner att du behöver fylla på garderoben med stiliga kläder så kan vi varmt rekommendera Care of Carl, Asos och COS. Där hittar du allt från basplagg till propra kläder av hög kvalité.

Takeaway

Folk är fördomsfulla, och det är du också, och jag också. Så funkar människor, så kommer vi alltid att funka, det är en del av vårt DNA och det finns där för att vi inte skall bli uppätna av lejon på Savannen. Hur du väljer att nyttja den kunskapen är dock upp till dig. Personligen använder jag mig av den och ser till att få ut fördelar ur folks fördomar, istället för att sätta mig på ett cafe med en för liten mössa och ett par trasiga converse och gråta om det.

Föregående artikelFå Till Den Perfekta Man Caven
Nästa artikelVad Vill Män Ha Hos Kvinnor? De 9 Viktigaste Egenskaperna!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.