Sluta aldrig va barnslig…

Har du ett rum över? Kanske har du flyttat till hus och insett att källaren ändå bara kommer stå tom, eller sluta som ännu ett förråd, precis som alla tomma ytor förr eller senare blir.

Oavsett varför du har ett tomt rum så är tanken på en man cave aldrig långt bort. Tänk dig själv, du har den perfekta soffan, en dedikerad öl- och serrano-skinka-kyl, och så bra belysning och framförallt, ostört lugn och ro.

När du väl installerat alla tv-spel, (kanske ett flipperspel också), kylt ölen och stängt dörren, ja då är fan allt toppen. Och tänk dig sen när du bjuder in polarna, wow alltså, jag blir avundsjuk!

Men ska man verkligen ha en man cave?

Det kan ju låta lite barnsligt det här med att ha en egen man cave, men grejen är den att barnsligt är bra, det är oftast det som skiljer män från kvinnor, och det är därför vi alltid har roligare, för de har glömt bort hur man har kul och unnar sig inte att va lite barnsliga. Så håll kvar i barnsligheten och var stolt över din man cave!

gamer man cave

Viktiga komponenter

Sakerna som är obligatoriska för en bra man cave.

TV

Oavsett om du är en sportkille eller en gamer så är TVn alltid i centrum. Och det förtjänar den att vara, för en man cave handlar om att koppla av och ha kul, så det spelar ingen roll att det kanske vore mer nyttigt att gå en promenad eller läsa en bok, skit i det, låt en man cave vara det den vill vara.

Soffa och fåtöljer

Mitt framför TVn är den perfekta platsen för en soffa. Men alla ryms sällan i en soffa och de som sitter på kanterna kanske få en udda vinkel mot TVn, så köp till en eller två fåtöljer, så att alla kan få en lika bra vinkel mot TVn.

Kylskåp

Till ölen, behöver jag ens säga mer? 🍻

Något på väggarna och golvet

Med underhållningen på plats så kan det kännas som att ditt jobb som inredningsarkitekt är klart. Men grejen är den att ett rum utan dekoration på väggarna och golvet känns som en cell. Det spelar ingen roll hur fet TV du har, utan tavlor och en matta eller två så kommer folk tro att du är Hannibal Lecter.

Ett tips är att investera i några kul canvastavlor, det är det enklaste sättet att få till en bra vibe. Det kan va motiv som är direkt kopplade till din hobby, som du tänkt ägna dig åt i din man cave, eller så kör du på mer tidlöst manliga grejer, som snygga bilar, coola hus eller sportmotiv. Oavsett vad du föredrar så är det viktigt att klä väggarna med något, du kommer förstå vad jag menar när du väl har fått upp dem. Kolla in Bestcanvas.se för prisvärda tavlor där du enkelt väljer motiv själv.

När det gäller matta, ta något som matchar i färg bara så blir det bra. Men en luddig och lite tjockare matta är rätt nice när du smyger ned barfota på vintern.

man cave dator

Analogt nöje

Att spela tv-spel och kolla på tv är kul, det funkar nästan alltid. Men ibland vill man ägna sig åt något annat, något enklare. En piltavla, fussball-bord eller biljardbord är perfekta alternativ till TVn.

Se bara till att du har tillräckligt med plats OCH ett sätt att få in och ut grejerna på ett enkelt sätt. Du vill inte behöva såg isär ett biljardbord för att få in det genom källarfönstret.

Avslutningsvis

Glöm inte att kyla ölen, bjuda in dina polare och sist men inte minst, var stolt över din barnslighet, för tappar du den, ja då blir livet inte kul, det kan jag lova dig!

Föregående artikelVikten Av Att Välja Rätt Vinterdäck
Nästa artikelDärför Bör Du Sträva Efter Att Vara Välklädd
Jag gillar smarta grejer och mänskliga interaktioner. På Obsid skriver jag om dating, relationer och om allt det här med att vara man i vår tidsålder, och så lite blaj så klart.