Tack och lov handlar det inte bara om mat och sex…

Man brukar säga att vägen till mannens hjärta är genom magen. Men finns det någon sanning i det? I den här guiden svarar vi på frågan: ”Vad vill män ha hos kvinnor?”.

Vi frågade ca 1000 män vad de tycker är de absolut viktigaste egenskaperna hos en partner. Svaren vi fick tyder på att man kan slänga alla gamla klyschor om att kvinnor skall ha en kedja som går mellan köket och sängen, det är faktiskt inte så stor skillnad på vad män vill ha hos kvinnor och vad kvinnor vill ha hos män, som du kan läsa mer om här.

Förhoppningsvis kan det här vara intressant för både kvinnor och män. Vi män kanske kan lära oss något av hur andra män känner, och fördelen för er kvinnor, ja den är väl uppenbar?

Men först – Det är skillnad på pojkar och män

Känner du dig förvånad över att listan består av så kvalitativa egenskaper? Då vill jag bara passa på att påminna dig om att de killar du ser på TV, i till exempel Paradise Hotel eller X On The Beach, de är inte män, och garanterat inte gentlemen.
Nej de tillhör bara den där klassiska vokala minoriteten. Du vet de som hörs och syns mest men väldigt sällan representerar hur de allra flesta tycker och tänker.

  • Om du är man och läser detta så är mitt råd: Va inte som dem, det leder aldrig till något gott
  • Om du är kvinna och läser det här så är mitt råd: Tro inte på allt du ser på TV, män är precis lika intresserade av kvalité som kvinnor. Om du känner att dina erfarenheter säger tvärtom, ja då har du bara letat på fel ställen. (PRO tip: du vill inte alls ha en ”bad boy”, du är bara omogen och förvirrad).

Men nog med intro, nu fokuserade vi på vad män vill ha hos kvinnor istället!

1: Karaktär

Ingen vill vara tillsammans med någon som försöker härma någon annan, och man vill definitivt inte vara tillsammmans med någon som inte har en egen åsikt eller vilja utan bara följer med strömmen.

Nej, de allra flesta män vill ha någon som har en unik personlighet, någon som kan bidra i diskussioner och samtal, någon som kan säga ifrån och som inte bara försöker ”va som de på tv”. En kvinna med karaktär helt enkelt.

2: Integritet

Den här punkten var härlig att se på listan. För här har vi en riktigt kvalitativ egenskap.
Med integritet menar man till exempel någon som inte fläker ut hela sitt liv i sociala medier och som ”alltid behöver vara med alla på allt”. Någon som värnar om sin egen person och förstår att beroende på hur man för sig så uppfattas man olika av folk omkring en.

Sammanfattningsvis: Motsatsen till alla de kvinnor som ställer upp i ”Big Brother”, ”Paradise Hotel” och ”X On The Beach”.

Vad Vill Män Ha Hos Kvinnor utseende

3: Utseende

Det är ingen idé att ljuga, män vill ha någon som de tycker är attraktiv.
Vad man är attraherad av är så klart högst individuellt. Så det handlar inte om någon som alltid går i högklackat och är toksminkad. Det vi vill ha är någon som tar hand om sig, vårdar sin kropp, sitt hår och sin hy och helt enkelt är måna om att vara fräscha.

4: Ömhet

Vi vill alla ha någon som kan ta hand om oss, speciellt någon som gör det naturligt eftersom män av någon anledning är dåliga på att säga hur vi egentligen känner, därför behöver vi någon som helt naturligt är omtänksamma och ömma i största allmänhet. Hade vi kunnat säga hur vi mådde så hade det kanske räckt med att en kvinna kunde vara öm då och då, men vi behöver någon som alltid är det, så att vi vet att vi kan få det när vi behöver det på riktigt.

Vad Vill Män Ha Hos Kvinnor humor

5: Intelligens

Här är det viktigt att inte förväxla intelligens med att vara påläst. Det är inte så att män i allmänhet värderar en högeskoleexamen, nej, en sån gör en bara påläst, inte intelligent.

Med intelligens menas den där skärpan som gör att man förstår hur saker hänger ihop, kan resonera sig fram till ett rimligt svar och kan se igenom saker som verkar för bra för att vara sanna.

Man kan sammanfatta intelligens som en mix av street smarts, allmänbildning, kritiskt tänkande och personkännande.

6: Avslappnad

Män vill ha någon som inte tar för hårt på saker och ting. Någon som inte får ett nervöst sammanbrott för att gafflarna och knivarna råkat byta plats i kökslådan.

Jag har svårt att se att en mängd kvinnor medvetet skulle bete sig så i vardagen. Troligtvis kan den typen av beteende vara effekten av något annat. Men oavsett orsak så tog tillräckligt många män upp denna egenskap som något de värderar, vilket är värt att fundera över. Vägen till mannens hjärta kanske går via ett avslappnat sätt att se på saker och ting?

Vad Vill Män Ha Hos Kvinnor ömhet

7: Självständighet

en frustration i vardagen som våra deltagare var otippat överens om är att behöva agera lekledare för sina partners. Ska man sammanfatta svaren som vi fick så blir det något i stil med:
-”Man vill inte behöva roa dem hela tiden. Om hon bara kunde sysselsätta sig själv när hon blir uttråkad så skulle jag slippa en massa press”.
Något ni kan ta med er kvinnor: Ha inte er man som hobby.

8: Glatt humör och positiv attityd

Det finns en anledning till att internet är fullt av diverse skämt om hur kvinnor är ”Drama 24/7” eller bakvända problemlösare. Orsaken till det är ju så klart inte bara kvinnornas ”fel”. Men eftersom män tenderar att vara mer 'laid back' så är ett glatt humör och en avslappnad attityd något de letar efter i en partner.

Vi är så klart fullt medvetna om att män är ökända för att ha en allt för avslappnad attityd till det mesta, vilket skapar friktion i många förhållanden. Så slutsatsen av den här punkten är inte att kvinnor ska bli lika slappa som män, utan snarare att man ska försöka mötas halvvägs om man vill ha ett lyckat förhållande.

Vad Vill Män Ha Hos Kvinnor självständighet

9: Självförtroende

-”Ser jag tjock ut i den här jeansen?”
-”Du är jättefin, det är du alltid”

När du som kvinna får svaret ovanför på den allt för vanliga frågan, ta emot det bara, acceptera det och var tacksam. Ifrågasätt det inte.

Något alla män var rungande överens om var att det är viktigt ett deras partner har självförtroende nog att inte alltid tvivla på sig själv, både när det gäller utseende och förmåga.

Vad är viktigast för dig?

Vilka av dessa 9 egenskaper tycker du är viktigast hos en partner? (välj 2)

View Results

Loading ... Loading ...

Sammanfattningsvis

Skillnaden mellan män och kvinnor är inte så stor som man ibland skulle kunna tro. Det fantastiska med att kunna inse detta är ju att det blir lättare att förstå sin partner och kunna kommunicera så båda förstår.

Föregående artikelDärför Bör Du Sträva Efter Att Vara Välklädd
Nästa artikelStrandkläder – Så Klär Du Dig Snyggt På Stranden Eller Resorten
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.