Jag har svaret. Svaret som alla män och kvinnor sökt efter i alla tider!

Sedan stenåldern har alla män och kvinnor ställt sig frågan: ”Vad är det för fel på Män/Kvinnor egentligen?

Det vore retarderat att försöka använda argumentet ”det är skillnad på män och kvinnor” som någon slags nyhet. Det är verkligen inte det den här artikeln handlar om. Den handlar om vad skillnaden faktiskt är.

Efter flertalet långa förhållanden (5+ år) och ett oändligt antal diskussioner med både mina manliga och kvinnliga vänner så har jag till slut kommit på vad den största och tydligaste skillnaden mellan män och kvinnor är.

Medhåll Vs Lösningar

Det är egentligen inte så komplicerat som man skulle kunna tro, eller så är det precis det det är.

Här är den grundläggande skillnaden mellan män och kvinnor: ”Män vill ha lösningar och Kvinnor vill ha någon som lyssnar”

Där har du det. Det är den fundamentala skillnaden mellan män och kvinnor, och det är orsaken till majoriteten av all vardagsfriktion.

Skillnaden mellan män och kvinnor
”Tror du jag är både dum och tjock?!?!?!?!”

Jag kanske behöver förtydliga detta lite

För att göra det här lite lättare att ta till sig så kör ett tydligt exempel.

En man och en kvinna känner sig båda lite otränade. De tittar sig i spegeln och är inte alls nöjda och utbrister: ”Alltså jag är så jäkla fet, jag måste gå ned i vikt!” Vi män tänker då att det enda rimliga är att ge värdefulla tips och råd. Det måste ju så klart vara det en person med ett problem vill ha, eller?Vi säger därför något i stil med:”Trist, men du, testa Crossfit! Det är superbra för att bränna fett, jag gick ned 5kg på 2 månader!, bra va!Kvinnans reaktion blir dock omedelbart:Tror du inte jag vet det eller? Tror du jag är både dum och tjock?!?!?!?!Mannens reaktion och svar blir då:

Men varför säger du det här till mig om du inte vill ha tips och råd? Varför berätta det över huvud taget?

Du förstår krocken som uppstår. Det en kvinna egentligen vill höra är det här:

Åhhh vad jobbigt, du som anstränger dig så hårt…

Hade man däremot kommit med samma råd till en man så får man omedelbart svaret:

Fan vad nice, bra jobbat. Vart tränade du någonstans? Vad kostade det? Jag börjar på måndag!

Du känner säkerligen igen dig!

Hjälper verkligen den här kunskapen mig?

Självklart! Om man som man bara kan förstå och lära sig detta (jag säger definitivt inte att det är lätt) så kan man räkna med 567% mer lyckade förhållanden och harmoni i hemmet.

Däremot så är det viktigt att poängtera att inget är bättre eller sämre än det andra. Hade alla varit emotionella så hade vi haft en värld där alla hade varit osams. Och hade vi haft en värld där alla är logiska så hade vi haft en värld helt utan själ och spänning.

Ett batteri har två poler, och båda behövs.

Men varför kan inte kvinnor lära sig förstå oss då?

Måste vi gå in på det här? De kommer inte ändra sig eftersom de är emotionellt styrda. De flesta män är logiskt styrda och därför är det också mycket lättare för oss att se situationen för vad den är, och bara anpassa oss. Försöker du något annat så kan du räkna med mindre bra stämning och ett allmänt mer krävande liv.

Gör det enkelt för dig och samarbeta med dem.

Slutord

Nu tänker du kanske att allt det här är sexistiskt/mansgrisigt eller whatever. Det är fritt fram och jag uppmanar dig att släppa en skön kommentar här nedanför, eller en Tweet om du känner så. Min agenda är inte att höja eller sänka något av könen. Jag baserar allt detta på många år av diskussioner och förstahands-erfarenhet.

Det är 100% sant helt enkelt.

Föregående artikelStockholms bästa hamburgare! – Vi recenserade 6 kända hak
Nästa artikelVad ska jag laga för mat ikväll? – Här är räddningen!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.