Vem har Stockholms bästa hamburgare? Vi testade 6 heta ställen!

Hamburgare är ju helt fantastiskt. Och om du som jag verkligen är på jakt efter Stockholms bästa hamburgare så är det här en ovärderlig guide.
Vill man hitta det bästa så får man vara beredd på att ”walk that extra mile” så att säga. Det gjorde vi genom att åka runt till 6 av Stockholms hetaste och mest omtalade hamburgarställen. Vi smakade på deras kött, drack deras, vad de nu hade att dricka, och klämde på deras bröd. Allt i den ädla hamburgarätarkonstens namn!

När vi recenserat de här 6 välkända hamburgeriorna så har vi kollat på följande parametrar:

  • Lokalen
  • Servicen
  • Läget
  • Brödet
  • Köttet
  • Tillbehör
  • Dressing
  • Det där lilla extra

Vi har betygsatt alla restauranger på en 10-gradig skala och den börjar med den restaurang som fått lägst betyg.

Bun Meat Bun

Bun meat Bun recension
Bun meat Bun är inte alls kassa, men långt ifrån lika bra som sina konkurrenter

Misstolka oss rätt här. Det här är en lista över 6 intressanta och aktuella hamburgarhak. Det finns definitivt sämre än alla dessa 6. Så Bara för att Bun Meat Bun hamnar längst ned på vår lista över Stockholms bästa hamburgare så betyder det inte att de är sämst i Stockholm. Långt ifrån! De har både bra kött och bra bröd. Däremot så har de inte en chans mot de övriga på just den här listan.

Så funderar du på att åka på utflykt till Farsta Strand för en burgare? Gör inte det, scrolla ned i listan och stanna kvar i stan istället.

Bun Meat Bun: 5.2/10

Flippin Burgers

Flippin Burgers recension
Flippin Burgers föll på eget hipstergrepp

Flippin Burgers….. De må ha varit först ut med finburgare i Stockholm, och de må ha en intressant story. Men de blev väldigt snabbt omsprungna av ett gäng konkurrenter och i dagsläget är de tyvärr inte alls med i toppen. Man kan säga att de föll på eget hipstergrepp

Flippin Burgers: 5.8/10

Babas Burger

Babas burger recension
Babas är bra på snabbmat, men det är inte ett hamburgarhak

Babas Burger är riktigt bra på snabbmat, allt smakar riktigt bra och är tillagat med kärlek. De är dock inte ett klassiskt hamburgarhak, vilket kan vara både positivt och negativt, förväntar man sig en flottig burgare med ost och storkall öl, då har man kommit fel. Men förväntar du dig lite skön och modern snabbmat som lagas i restaurangen (ingen influgen fusk-fisk från kanada etc) då kommer du bli riktigt nöjd!

Även om läget är en av deras PR-gimmicks så drar det tyvärr av på attraktionsskalan, men skall du förbi Rågsved så är det värt ett stopp på Babas!

Babas Burger: 6.2/10

Prime Burger Co

Prime burger recension
Prime glänser med sina tillbehör

Primes chili cheese burger är ett mästerverk av precis lagom mycket flott och salt. Så där som man vill ha det. Tyärr lider deras burger lite av ”torrhetssjukan” och bröden är inget man minns när går därifrån. Men med ett kul utbud av tillbehör och milkshakes så känns de som stolta bronsmedaljörer.

Prime Burger Co: 7.6/10

Svenska Hamburgerköket

Svenska Hamburgerköket Recension
Svenska Hamburgerköket levererar ett stort värde

Svenska Hamburgarköket vinner stora pluspoäng på värdet de levererar. Riktigt goda burgare, med härliga tillbehör till riktigt bra priser. Det tillsammans med ett härligt ölutbud och en otvingad stil gör dem till en värdig 2a!

Svenska Hamburgerköket: 8/10

Phil's Burger

phils burger recension
Phil's Burger, ja vad skall man säga, utan tvekan Stockholms bästa hamburgare!

Sist men långt ifrån minst, den välförtjänta vinnaren. Phil's Burger lyckas med konststycket att få till kött, bröd och dressing som smakar helt unikt. Det går inte att jämföra med andra burgare och smaken är som crack för smaklökarna, men vill bara ha mer och inget annat än Phil's kan stilla begäret.

Phil's Burger: 8.9/10

En kort intervju med vinnaren

Stockholms bästa hamburgare
Det var med glädje vi kunde leverera ett hedersdiplom till en av medgrundarna av Phil's Burger, Max Donatello. Hamburgare är seriösa grejer, men vi lyckades trots det att få Max att le lite

Vi satte oss ned med en av medgrundarna till Phil's Burger för att prata lite burgare och dela ut ett prestigefyllt diplom.

-Hur känns det att vinna priset för Stockholms bästa hamburgare?
-Vi blir naturligtvis väldigt glada och smikrade. De utnämningar vi fått under den korta tid vi varit igång har fått oss angelägna att jobba på och bli ännu bättre. Vi strävar efter att ge våra kunder bästa möjliga burgaren och även om då vi i mångt och mycket är nöjda så känner vi att det är mycket kvar att jobba på
-Berätta, hur får ni till de där helt unika bröden? Jag har aldrig varit med om liknande
-Kul att ni frågar, det är många som undrar. Det ligger många många timmar bakom receptet, sen så är det tyvärr lite hemligt också
-Just det, ni har precis öppnat ert andra ställe, finns det planer på fler?
-Absolut, planen är att expandera, mer än så kan jag inte säga just nu. Men håll utkik så ska ni se den fina Phil’s-loggan på fler ställen redan i år
-På tal om hemlighter, jag har hört att även er dressing görs efter ett hemligt recept med över 80 ingredienser?
-Haha, nja, inte 80 men receptet innehåller väldigt många ingredienser!
-Hur skall du fira att ni slagit era konkurrenter med råge?
-Det blir med en Double Phil’s, en Oreo-shake och en god natts sömn

Vad skall du ta med dig ifrån det här då?

Summan av allt det här. Gör din mun en tjänst och sväng förbi Phil's Burger, för de har utan tvekan Stockholms bästa hamburgare!

Föregående artikelNu är det bevisat, vodka är bra för språkkunskaperna!
Nästa artikelSkillnaden mellan män och kvinnor – Svaret alla väntat på
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.