En bubblare har dykt upp på Stockholms hamburgar-himmel, och den är här för att stanna!

I en intetsägande lokal nära Fridhemsplan ligger relativt nya Phils Burger. Vi hade aldrig hört talas om det förrän @Burgerspotting la upp en fantastiskt saftig bildInstagram. Efter att ha sett den bilden så var det bara att boka om lunchplanerna och åka dit.
Här är vår Phils Burger recension!

Lokalen

Som nämnt tidigare så är lokalen både trist och intetsägande. Det är helt vanliga ”kebabhaks-stolar och bord” och en avskalad bardisk. Inget mer, inget mindre.

Troligtvis har de inte hunnit fixa i ordning lokalen så som de vill ha den än, så de får dispans på den punkten. Men det blir ett nytt besök i höst för att se om de fräschat till stället.

Bröden

Bröden på Phils Burger är väldigt intressanta. De känns nästan undergräddade, men på ett fantastiskt sätt. De är saftiga, lite fluffiga och mycket ”kladdiga”. Det är svårt att beskriva bröden utan att det låter lite äckligt, men jag kan försäkra dig om att de är långt ifrån äckliga. Det närmaste man kan komma en jämförelse är en riktigt bra och saftig kanelbulle. Som sagt, de är intressanta och nog en av mina favoriter bland alla Stockholms hamburgarbröd.

Recension Phils Burger Stockholm
Det kanske låter som att bröden är mindre goda, och det kan till och med se så ut, det stämmer dock inte, bröden är otroligt saftiga!

Köttet

Oj oj oj, Phils träffar otroligt rätt här. Kötten är precis lagom tjocka och lagom stora. De är också mycket välkryddade, det är en tydlig sälta och smak av svartpeppar.

Men bäst av allt är att de verkar rätt hårt stekta i stora mängder fett, vilket ger dem en nästintill friterad liten kant på vissa ställen. En detalj som inget annat ställe tänkt på att leverera!

Köttet är utan tvekan i toppskiktet bland Stockholms hamburgerhak och består av en mix på 80% högrev och 20% bringa, också detta lite unikt.

phils burger recension stockholm
Det saftiga och salta köttet får en nästan friterad kant på vissa ställen, en oerhört svingod detalj!

Pommes & Tillbehör

Dubbelfriterade pommes” står det i menyn. När man läser det så är man så gott som skyldig att beställa en bricka.

Servitören förklarar att de först friterar sina pommes och sedan fryser ned dem 24h för att till slut ta upp den igen och fritera dem en andra gång. En process de verkar ensamma om.

Resultatet är mycket krispiga pommes med en tydlig smak av potatisen, och med skalen kvar. Jäkligt gott!

Dressing

Phils har två burgare på menyn, en Phils Burger och en Doubble Cheese, där den senare är en dubbel Phils med en extra ost på.

kortfattat så har de en dressing, en ganska unik dressing som är omöjlig att identifiera. Inte ens servitören kunde förklara vad den smakade. Men oavsett vad den har i sig så är den riktigt god och kompletterar osten och köttet mycket bra!

Köttets kryddning tillsammans med dressingen gör att Phils Burger smakar helt unikt (fullt medveten om överanvändandet av det här ordet, men vad skall man göra). Det är en smak man inte riktigt kan återskapa och en som ger såna där cravings som man bara kan stilla med en enda sak. Lite som kaviar, parmesan eller bacon, blir du sugen på just Phils så duger inget annat.

Slutsats

Phils trillar in bland de etablerade hamburarhaken och levererar riktigt bra burgare och trevlig service. Deras lokal behöver fräschas till men utöver det så är allt riktigt bra. Självklart skulle de kunna ha fler burgare på menyn, men det känns inte kritiskt med tanke på att deras nuvarande burgare smakar så pass bra och framförallt unikt.

ÖVERSIKT
Köttet
10
Brödet
10
Tillbehör
9
Atmosfär
7
Pris
8.5
Föregående artikelNyhetsbloopers! Är det fortfarande kul? Självklart!
Nästa artikelEn 3-stegs Guide Till Att Sova Bättre Och Orka Gå Upp Tidigt!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.
phils-burger-recension-unika-hamburgare-stockholm<h3>Vi gillar:</h3> Det fantastiskt smakrika köttet och brödet som saknar motstycke! <h3>Vi ogillar:</h3> Lokalen är tyvärr lite trist, och det tunna ölutbudet är också lite tråkigt. Men Phils verkar börja med att fokusera på det som är viktigast, bra burgare!