Sveriges bästa burgar-patties!!!

Det handlar om bra kött, bra bröd, grymma burgare! Vår grundidé är enkel, att servera den godaste streetfood burgare du har ätit!” så skriver Bastard Burgers själva, och vi kan inte annat än säga att de lyckas helt!

En solig dag i Juli var vi extremt sugna på burgare och bestämde oss för att ta en teamlunch på Bastard Burgers nyöppnade restaurang i Gallerian i Stockholm. Det här är vår recension av Bastard Burgers!

bastard burgers burgare

Lokalen

Restaurangen ligger i en av sidoingångarnas gigantiska trappor, vilket gör att man sitter och äter i en slags amfiteater där man blickar ut över Gallerian och allt folk. Gillar man att vara i stan så är det en intressant miljö med bra puls.

Restaurangen hade en skön New York-känsla med kaklade väggar och diskar samt ett öppet kök så man kunde se sina burgare bli skapade. I det stora hela var det en trevlig restaurang med en skön och enhetlig känsla, men inget extraordinärt.

bastard burgers gallerian

Bröden

Bastards bröd är riktigt fluffiga och saftiga. De håller ihop bra och adderar en skön sötma till hela burgaren. De tillför helt enkelt något till burgaren, de är inte bara ett nödvändigt ont för att man ska kunna hålla i den. Sånt gillar vi.

bastard burgers meny

Köttet

Bastard Burgers utmärker sig från andra burgar-kedjor. De jobbar nämligen uteslutande med kött från Norrländska gårdar. De tänker hållbart, långsiktigt och framförallt ska det vara kvalité på köttet, vilket märktes när man åt dem. Jag kan nämligen inte minnas när jag senast fick så bra kött i en hamburgare. Det var precis lagom porröst, luftigt och saftigt uta helvete! Jag menar, jämför det med hur det är att bita i en QP på Mc Donalds, visst är den också god, på sitt sätt, men köttet känns ju mer som en sula än en saftig bit kött.

Som alternativ till kött har Bastard Burgers det omtalade ”Beyond Meat”. Ett kött-substitut som kan lura vem som helst. Har du inte provat det än så bör de definitivt besöka Bastard Burgers och beställa en Los Angeles på Beyond Meat.

bastard burgers beyond burger meat

Dressing

Bastard Burgers gör alla sina dressingar och såser själva, vilket många kedjor så klart gör, men långt ifrån alla, och man märker direkt skillnad på en dressing gjord på plats och som köpts in på Martin Olsson, som till 70% består av palmolja. Riktiga goda dressingar helt enkelt.

Utbudet av dressing är riktigt bra. På burgarna kan du få allt från klassisk hamburgardressing till hemmagjord tryffelmajo eller honungsdressing.

bastard burgers fries

Pommes och tillbehör

På tillbehörsmenyn finns allt det klassiska. Personligen är jag svag för animal style fries, alltså pommes dränkta i dressing, smält ost och kryddor. Bastard Burgers version av animal style fries hade även bacon på sig, och du vet ju vad man säger, allt blir bättre med lite bacon!

Vi hade dock gärna sett ett lite större utbud av tillbehör. Gärna unika, nya tillbehör som de gör själva, med tanke på att de gör egen dressing, egna bröd och eget kött. Nu snackar jag inte om lökringar eller waffer fries, utan om något nytt som jag själv inte tänk på, det känns som att burgar-världen skulle må bra av lite otippade tillbehör.

En annan sak som hör burgarkulturen till är så klart milkshakes! Även här har Bastard tänk till och gör alla sina milkshakes på ekologisk glass. Så vi passade på att unna oss en oreo milkshake. En perfekt förrätt, eller efterrätt, eller som dryck till burgaren, eller bara hela tiden…

Pris

Helt vanliga burgar-priser. Lite mer än 100kr för en hamburgare och standardpriser på tillbehör. Inga konstigheter.

bastard burgers stockholm milk shake

Slutsats

Bastard Burgers är utan tvekan en av de bästa burgar-kedjorna i Sverige. De särskiljer sig från alla andra med sitt extremt goda, saftiga och fluffiga kött. Är du sugen på burgare och befinner dig i en stad där Bastard Burgers finns så är de helt klart värda både ett besök och en omväg!

ÖVERSIKT
Atmosfär
7
Bröden
10
Köttet
10
Dressingen
9
Tillbehör
8
Pris
9
Föregående artikel5 Välkända Breitling-klockor Från 1915 Fram Tills Idag
Nästa artikelMyrqvist – Randsydda Skor I Svensk Perfektion
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.
bastard-burgers-recension<h3>Vi gillar!</h3> Köttet är helt magiskt, en klass för sig! <h3>Kan förbättras</h3> Lite fler sorters tillbehör och lite unika tillbehör som sticker ut från mängden.