Från Kickstarter till etablerat varumärke…

Historien om Myrqvist skor började när grundarna insåg att det var alldeles för svårt för gemene man att få tag på riktigt bra, randsydda skor, till rimliga priser. De ville starta ett eget företag och skippa alla mellanhänder som får priserna att dra iväg. De bestämde sig därför att dra igång en Kickstarter-kampanj.

Kampanjen drog igång den 21a Mars 2016 och inom 24 timmar så hade de nått sitt mål. När kampanjens 30 dagar hade gått så var den totala Kickstarter-summan över 688.000kr! Vilket gjorde Myrqvists Kickstarter den mest lyckade Svenska kampanjen i mode-kategorin. Man kan lugnt säga att folk var sugna på snygga randsydda skor.

myrqvist randsydda skor

Inga mellanhänder

Myrqvists ambition är som sagt att erbjuda riktigt bra randsydda skor till rimliga priser. Alla modeintresserade män ska kunna äga ett par, inte bara de som kan avvara 5000kr för ett par nya oxfords. För att lyckas med detta så har de eliminerat alla mellanhänder, du handlar alltså alltid direkt av Myrqvist. Det gör att de sparar in en massa pengar på personal, distribution och så vidare. Alla dessa sparade skapar ett slags win-win-scanario, Myrqvist kan producera och sälja riktigt bra skor och du kan köpa riktigt bra skor till ett bra pris.

myrqvist herrskor randsydda

Skapade i Portugal

Alla Myrqvists skor tillverkas, av franskt kalvskinn, för hand i Portugal, ett land känt för bra skor och skickliga skomakare. Fabriken där deras skor tillverkas har drivits av en och samma familj i tre generationer, så vi snackar anrika grejer.

Myrqvist to order

Eftersom de har sina egna experter på plats i Portugal så erbjuder de även helt skräddarsydda skor, alltså skor exakt som du vill ha dem. Det enda du behöver göra för att boka en tid och sedan ta dig till deras flaggskeppbutik i centrala Stockholm. Resultatet blir ett par unika skor, helt anpassade efter dina fötter. En jäkligt cool grej att unna sig själv när man fyller jämnt, doktorerar eller ja en helt vanlig tisdag i oktober också så klart, ju mer man kan fira desto bättre.

randsydda skor gummi eller ladersula

Allt från oxfords till sneakers

Från början handlade Myrqvist endast om dressade skor men på senare tid har de även börjat erbjuda sneakers, även dem handgjorda i Portugal.

myrqvist sneakers

Praktikaliteter

Eftersom Myrqvist primärt säljer sina skor online så erbjuder de självklart fria byten och fria returer, som alla seriösa e-handlare gör. De levererar även till hela världen, så det spelar ingen roll om du sitter i Tokyo eller Degerfors med sko-cravings.

myrqvist skor herr

Sugen på ett par Myrqvist?

Ja då behöver du bara besöka någon av deras butiker eller deras hemsida, Myrqvist.se. Har du möjlighet att ta dig till en butik så rekommenderar jag att du gör det, eftersom du där får riktigt bra service, av väldigt kunnig personal!

Föregående artikelBastard Burgers Recension – Makalöst Saftiga Burgare!
Nästa artikelÄr Klockor En Bra Investering? Vi Jämför Med Andra Investeringar
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.