Gillar du Svensk microbryggeri-öl och hamburgare? Bra!

Samma visa varje gång:
-”Vad skall vi äta?”
-”Ingen aning, thai?”
-”Men inte Thai igen……..”
-”Vad är det där? Öleriet? ja men va fan vi tar en öl medan vi kommer på vad vi skall äta”

Även om den alltid börjar på samma sätt så slutar den tack och lov inte alltid likadant. Ibland slutar den med en sunkig Phad Thai full a natriumglutamat, och ibland slutar den med en saftig burgare och 5 sorters Svensk microbryggeriöl. Score!

Lokalen och atmosfären

Öleriet ser lite inkognito ut där det ligger på en bakgata i Vasastan. Läget är egentligen rätt bra, ett stenkast från Flippin Burgers och 2-3 stenkast från Odenplan.
Det första man ser när man kommer in är en lite sliten Irländsk pub, men oroa dig inte, det är nya tag nu! Inom kort planeras en renovering och ”uppsvenskning” av stället. Men det andra man ser, det är öl. Öl borde ju rimligtvis vara en specialité med det namnet. Men det är inte mängden som är specialitén, utan utbudet, de kör nämligen 100% Svensk öl. Det kan ju iof betyda absolut ingenting, precis som Mc Donalds skriver ”100% nötkött”, ja men alla andra ingredienser då, vi fattar ju att det inte är hundkött i. Men på Öleriet är det ”the real deal”, här snackar vi öl från bryggerier som drivs av 2 pers, microbryggerier på riktigt, t.ex. våra vänner på Sundbybergs Köksbryggeri. En härligt uppfriskande nisch.

Men på menyn finns självklart inte bara öl, namnet kanske lurar en lite, men mat finns det, bra mat också.

Köttet

Saftigt högrev kan vara bland det bästa som finns. Speciellt när det ligger mellan två flottiga bröd. På Öleriets meny finns ett gäng olika burgare, alla de klassiska kombinationerna och några lite mer kreativa varianter. Alla gjorda på saftigt högrev, och ackompanjerade av coleslaw och pommes serverade i en gullig liten fritöskorg. Precis lagom uppstyrt.
I det stora hela så lämnar burgarens kött väldigt lite att önska.

Ölbar i stockholm öleriet
Halloumiburgare #Mh

Brödet

Jag vet inte om jag nämnt det tidigare (jo det har jag, typ varje gång) men ett bra hamburgerbröd skall vara glansigt att flottigt. Så där så man nästan kan spegla sig i det. Om du undrar hur Öleriets bröd ser ut så kan du bara scrolla upp lite och njuta.
Brödens konsistens är även den riktigt nice. Fluffigt, men ändå saftigt. Det är dock inte i nivå med Phil's Burger som lyckats fånga en helt unik smak. Det är däremot klart bättre än Bun Meat Bun och Flippin Burgers.

öleriet en ölbar i stockholm
Jag rekommenderar inte att du provar alla sorter samma kväll (eller?), men om du kör en ”Challange accepted” så var beredd på att bli buren hem
Ölbar i stockholm
Till och med våra härliga vänner från Sundybergs Köksbryggeri får en plats på hyllan, härligt!

Tillbehören

Pommesen är perfekt krispiga, om än lite sent saltade (saltas de för sent så studsar saltet bara av, ett tips) och serveras i mini-fritöskorgar som ger det hela en rätt skön touch.

Dressingen är en klassisk hamburgerdressing som smälter ihop fint med salladen och löken. Klassiska hamburgertillbehör helt enkelt.

öleriet ölbar i stockholm 2
Namnet talar sitt klarspråk, på Öleriet finns bra öl (men glöm inte hamburgaren!)

Atmosfär och service

Där Öleriet skiner igenom är sitt ölutbud. Här kan du sitta kväll efter kväll och prova ny och intressant Svensk öl, och har du en sort som inte finns så är inte ägaren sen att beställa in den. Ambitionen är att göra stället till det självklara valet för de som alltid vill ha en ny ölupplevelse. Och jag vet inte riktigt vad han har för konkurrens där, finns det ens någon?

Vi kom för ölen och blev lyckliga av hamburgaren.

ÖVERSIKT
Köttet
8
Brödet
8
Tillbehören
7
Atmosfären
7
Priset
6
Föregående artikelArnold kör en recap på sitt eget liv – 6 minuter av epicness
Nästa artikelVarför får man dålig andedräkt? – TED har svaret
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.
oleriet<h3>Vi gillar</h3> Öleriet bjuder på en härlig överraskning med sitt enorma utbud av Svensk öl och saftiga burgare. <h3>Vi ogillar</h3> Ogillar kanske är lite att ta i, men burgarna hade kunat vara en 20a billigare.