I de norra delarna av centrala Stockholm ligger Prime Burger, ett svinbra hamburgar-hak!

Hamburgare är fantastiskt! Och den stora hamburgar-crazen som världen drabbats av de senaste två åren är en gåva utan dess like till mig som en hobby-hamburgar-konnässör!

Vi har skrivit ett par recensioner av hamburgerställen i Stockholm, bland annat Babas Burger och Flipin Burgers, och äntligen är det dags för Prime Burger!

Prime ligger i norra delen av Stockholms innerstad. Det är trevligt, fräscht och de serverar en av Stockholms bästa hamburgare!
Här är vår Prime Burger recension!

Lokalen

Prime Burger ligger inte riktigt klockrent till. Man får gå en kort promenad från Tekniska högskolan alternativt en rejäl promenad upp längs med hela Biger Jarls Gatan om man kommer från stan.

Lokalen är trevlig, varmt inredd och riktigt fräsch. Stället är barnvänligt och alla barn får kritor som de kan rita på pappduken med, ett klockrent distraktionsmoment! Prime har riktigt bra service överlag, till skillnad från sin konkurrent Flippin Burgers, vilket gör besöket än mer angenämt.
Lokalen och den tillmötesgående personalen får definitivt ett stort plus. Läget lämnar lite att önska däremot.

Bröden

Bröden är klassiska moderna hamburgerbröd. Mjuka, släta och lite flottiga. Riktigt trevligt! De är lagom stora och smakar som man förväntar sig. Bra bröd helt enkelt!

Prime burger recension bröd
Bröden håller hög klass!

Köttet

Kötten levererar vad man förväntrar sig av ett modernt hamburgareställe. Det är saftigt, håller ihop bra, är av lagom storlek och har en tydlig och härlig smak av kött!

Däremot skulle Prime kunna jobba mer med är att hitta en egen smak, en unik detalj i burgarna som gör att man måste äta Prime för att stilla sina cravings, precis som Phils Burger lyckats med. Det är något som gör upplevelse svår att glömma. Det är ju trots allt därför man ständigt återkommer till Mc Donalds, man är inte ute efter bra mat, det är alla smakförstärkare och E-ämnen man är ute efter!

Prime burger recension birger jarls gatan
Dubbel chili cheese burger med bacon. Matkoman efter den var något utöver det vanliga

Tillbehör och variation

Menyn är bra, ganska många olika sorters hamburgare och kul kombinationer av pommes, smält ost och Texas chili. Deras ölutbud är också helt ok, allt från ljus amerikansk lager till hipster-IPA.

En härlig grej som många hamburgarställen kör med är klassiska amerikanska milkshskes. Riktigt feta och mastiga milkshskes!
Prime är inte sämre, de har några basic-smaker och självklart också en ”veckans milkshake”. Är du här och vill ha hela paketet så får du inte missa deras shakes!

prime burger recension chili fries
Chili cheese fries. Riktigt bra!

Slutsats

Efter 5 besök på Prime Burger så vet jag att de levererar konsekvent, att deras service håller en bra nivå och att jag kommer bli nöjd när jag går dit en 6e gång.

Jag kan inte sätta fingret på vad det är, men jag känner inte att Prime Burger är en 10a. Det är något i helheten som gör att Prime lägger sig något lägre än så. Troligtvis beror det på att inget riktigt sticker ut. De gör allting väldig bra, men inget exceptionellt. Phils Burger har burgare som smakar unikt och bröd som inte riktigt går att beskriva. Babas har en helt unik kryddning och Svenska Hamburgerköket känns sjukt prisvärt och ”äkta”. Prime är lite som centerpartiet, de ligger där i mitten, har helt ok med röster men sticker inte ut tillräckligt för att dra till sig uppmärksamheten.

Prime burger är utan tvekan ett av Stockholms bättre hamburgarhak och kan stoltsera med en härligt flottig 8a!

ÖVERSIKT
Köttet
8
Brödet
7,5
Tillbehör
8,5
Atmosfär
8
Pris
7,5
Föregående artikelHur aktiverar man widgets i iOS 8?
Nästa artikelFölja trender – Inte alltid en bra idé, faktiskt en klassisk stilmiss!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.
prime-burger-recension<h3>Vi gillar</h3> Bröden, så där härligt flottiga och deras milkshakes gör en härligt stinn. Toppa med Chili Fries, för en ordentlig buksmärta <h3>Vi ogillar</h3> Inget egentligen, även om Prime inte känns som en klockren 10a så är det inget som känns störande/dåligt, deras största "svaghet" är att de är väldigt jämna i allt, nästan på gränsen till opersonligt.