Alla har rätt till bra hamburgare, även de som inte bor i city!

Babas är resultatet av frustration, grundarens frustration över att alla sköna hamburgarhak ligger i stan och krigar med varandra. Babas vill visa att man kan äta bra mat även ute i förorten. Utöver att vilja bevisa sin tes så är de även måna om kvalitén, de blandar sina egna kryddor, de panerar sin egen fisk. Babas gör sin mat från grunden helt enkelt.

Vi packade ned passet och vandringskängorna och gav oss iväg till Rågsved. Här är vår Babas Burger recension.

Lokalen

Ute i en av Stockholms minst uppskattade förorter ligger Babas Burger. Av någon odefinierbar anledning så andas stället ”utomlands” och alla i sällskapet fick känslan av att vi var i Los Angeles när vi satte oss på uteserveringen en av sommarens varmaste dagar. Riktigt trevligt. Men som sagt, omöjligt att beskriva varför.
Insidan är fräsch, nyrenoverad och rätt trevlig med sitt svart-vita tema. Stolarna och borden på uteserveringen är väldigt budget, vilket man kanske får räkna med, men det hade ändå varit kul med lite trevliga möbler där. Ett stort minus däremot är bristen på toalett. Jag är direkt allergiskt mot restauranger som saknar toalett. Det är opraktiskt och allmänt surt. Förhoppningsvis så löser de detta inom kort.

En skön detalj är Babas egna ”Babas-tatueringar. Alla barn får varsin ”gnuggis-tatuering” med Babas logga. Fyndigt och trevligt.

Bröden

Babas bröd är inte riktigt lika flottigt saftiga som på tex Flippin Burgers eller Prime Burger. Istället är de mer fluffiga. Fluffiga bröd blir dock lätt lite torra, speciellt om köttet inte är drypande flottigt. Här har Babas något att slipa lite på.

Babas burger recension
Allt är i största allmänhet rätt nice på Babas, bröden är dock kedjans svagaste länk

Köttet

Varje morgon blandar Babas sina egna kryddblandningar. De använder mängder med färska örter och annat härligt. Resultatet blir burgare som sticker ut från mängden, burgare som spelar i en annan liga rent smakrikhets-mässigt.

Precis som Phils Burger så levererar Babas en produkt som kan skapa cravings som endast kan stillas här. Medan Prime, Svenska Hambugrgerköet och Flippin smakar bra på ett klassiskt hamburgar-vis så smakar Babas unikt och kryddigt. Kryddningen lyfter upplevelsen till något annat än bara ett hamburgarhak. Jag är dock lite kluven till om det gör det till bättre hamburgare eller inte. Oavsett så är det gott och vällagat.

Tillbehör och variation

Det är ingen brist på variation på Babas. Deras starkaste kort är att man bygger sin egen hamburgare. Bygget sker i 6 steg, du börjar med att välja grunden, kött, fisk, lycklig eller vego. Efter det så väljer du bröd, sås, ost, sallad och tillbehör. En jäkligt kul grej som gör att det lär dröja länge innan man tröttnat på menyn! 

Jag tog en Nötköttsburgare med klassiskt bröd, cheddarost, tomat, sallad, rödlök, chilimajonäs och lökringar. En riktigt trevlig burgare. Utöver hamburgare så har de även fish and chips, quesadilla, burrito, BLT och lite annat smått och gott på meny. Så det finns något för alla.

Slutsats

Babas håller vad de lovar. De har bra mat till bra priser i förorten. Deras kött smakar unikt, vilket definitivt gör Babas värt ett besök.

ÖVERSIKT
Köttet
8,5
Brödet
5
Tillbehör
9,5
Atmosfär
2
Pris
7,5
Föregående artikelMemobottle: Praktiska vattenflaskor från Australien
Nästa artikeliPhone 6 – Apple höjer ribban ytterligare ett snäpp!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.
babas-burger-recension<h3>Vi gillar</h3> Det som sticker ut på Babas är definitivt kryddningen och det varierade upplägget! Förutom det unika läget så klart. <h3>Vi ogillar</h3> Bröden har de tyvärr inte fått till riktigt, och är du sugen på en öl till burgaren så går du tyvärr bet. Självklart är vi inte positivt inställda till Rågsved som område och att lokalen saknar toalett gör bara det hela än mindre inbjudande. Men vi är dock för idén om att erbjuda bra och skön mat även ute i ärke-förorten. Så där gör de något otroligt rätt