Det är September, en av årets bästa månader om man gillar ny teknik!

På Apples event igår (den 9e September) blev det ett riktigt lanseringsfyrverkeri. iWatch fick äntligen se dagens ljus, en enorm iPhone 6 Plus presenterades, iOS 8 fick lite nyheter och självklart presenterades den nya iPhone 6!

Vad är då nytt i iPhone 6?

Större

Den största nyheten är utan tvekan den större skärmen. iPhone 5 blev lite större än iPhone 4, och nu är det dags för en uppgradering igen. Här nedan är en jämförelse mellan de olika skärmstorlekarna på iPhone 5s, iPhone 6 och den nya storebrodern, iPhone 6 Plus.

Personligen tror jag iPhone 6 Plus blir alldeles för stor, men den något större skärmen i 6an är mer än välkommen.

iphone 6 skärmstorlek
En jämförelse mellan iPhone 5s, iPhone 6 och iPhone 6 Plus

Formen

Apple går ifrån det kantiga, iPhone 6 har rundade hörn och liknar mer den senaste versionen av iPad Mini än iPhone 5. Allting mer eller mindre precis som vanligt när det gäller innovationen, vilket är något positivt. Apple har drivit innovationen inom teknik-design i många år nu, och gör det som vanligt med bravur.

Skärmen

Den nya Retina HD-skärmen har 38% fler pixlar, det i kombination med den större skärmen kommer ge oss en overkligt bra bild!

Insidan

I kärnan sitter det nya A8-chippet, som enligt Apple är 25% snabbare, och 50% mer effektivt än A7-chippet som sitter i iPhone 5s. Det säger troligtvis inte så mycket för de flesta av oss, men kortfattat så är den mer kraftfull.

iphone 6 färger
iPhone 6 kommer i 3 olika färger

Kameran

Som vanligt är kameran liute upphottad, nu med ny stabiliseringsteknik, bättre lins och en ny autofokus-teknik som gör det lättare att hitta fokus. Kameran har på 8 megapixlar och kan ta panoramabilder i upp till 43 megapixlar.

iPhone 6 kamera
Ny kamera, nya möjligheter

När släpps iPhone 6?

Telefonen släpps Fredagen den 19e September i USA. Troligtvis behöver vi i Sverige inte vänta så mycket längre.

Tyvärr har vi inte fått chansen att testa telefonen själva än, men så fort vi gör det så kommer det självklart en härlig recension!

Föregående artikelBabas Burger recension – Rågsved är inte bara brända bilar!
Nästa artikel4 Obekväma Situationer Du Inte Borde Ha Dåligt Samvete Över!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.