Sedan Flippin Burgers öppnade på Kungsholmen så har Stockholm fått någon form av Hamburgare-revival.

Alla pratar om hamburgare, och jämför hitintills ointressanta detaljer så som: ”Maler de eget kött?” ”Bakar de sitt eget bröd?” Osv. har blivit heta samtalsämnen. Svenska Hamburgerköket har nyligen öppnat i Midsommarkransen i södra Stockholm och har som mål att slå sig in på just den här marknaden.

Lyckas de? Här är vår Svenska Hamburgerköket recension!

Restaurangen

Hamburgerköket ligger i ett vanligt Söderortshus, på en vanlig gata i en vanlig närförort, anspråkslöst. Vägg i vägg ligger Svenska Sushiköket, (samma ägare) en relativt välkänd Sushirestaurang i Stockholm, med all rätt, de har riktigt bra sushi! Båda restaurangerna har en distinkt logga, en Dala-fisk och en Dala-ko, väldigt passande, charmigt och genomtänkt.

Svenska Hamburgerkökets Meny
Svenska Hamburgerkökets Meny

Meny

Menyn är stilren, enkel och passar temat. Menyns enkelhet och passande stil är ett stort plus, allt för många restauranger missar att tänka till när det sin meny, helheten är viktig.
Det enda vi kan anmärka på är deras begränsade utbud med olika hamburgare, i dagsläget har de endast 3st. Deras ölutbud däremot är det inget fel på, mängder med olika ölsorter står uppradade och bjuder in.

Maten

Hur står sig hamburgarna mot konkurrenterna? Riktigt bra!
Brödet är bakat i närheten och är i helt rätt stil (utan sesamfrön, slätt och lite flottigt), köttet maler de själva och de toppar burgaren med sidfläsk istället för bacon, stort plus!
All komponenter i burgaren fungerar väldigt bra ihop och det enda vi kan anmärka på är att de som sagt borde utnyttja sina råvaror mer och ha ett större utbud av olika burgare, i dagsläget har de endast 3 typer.

Svenska Hamburgerköket recension
Landshövdingen!

Service

Vi öppnade med att gå in och helt enkelt säga ”Låt oss se om ni gör lika bra burgare som sushi!”, vi blev då mycket väl omhändertagna och guidade genom menyn och deras råvaror. De förklarade att brödet bakas i närheten och att de maler köttet själva.

I alla menyer ingår Pommes och en Bea-dipp, något vi ser som bra service, även om det är medräknat i priset.
Min bearneise tog slut efter halva måltiden och de kilade genast och hämtade en ny, utan frågor eller kostnader, enkelt men ändå inget man kan räkna med i Stockholm.

Pris

Även priset är bra, 115kr för en 180g burgare med allting på, plus pommes och bea.
Jämför man det med McDonalds så är det självklart dyrt, men varför jämföra äpplen med kaffesump?

Recension Svenska Hamburgerköket
Svenska Hamburgerkökets Logga

Slutsats

Slutsatsen av vår Svenska Hamburgerköket recension är att vi är glatt överraskade och definitivt kommer att komma tillbaka, kanske allt för ofta.

Svenska Hamburgerköket
Tellusborgsvägen 78, 126 37 Hägersten

ÖVERSIKT
Köttet
8,5
Brödet
7
Tillbehör
8
Atmosfär
8
Pris
9,5
Föregående artikelAnnorlunda visitkort
Nästa artikelAppStore når 50 miljarder nedladdade appar – Här är Topp 5
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.
svenska-hamburgerkoket-recension-soderorts-svar-pa-flippin<h3>Vi gillar</h3> Med ett riktigt bra pris, bra ölutbud och härligt köttiga burgare är Svenska Hamburgerköket en av våra absoluta favoriter <h3>Vi ogillar</h3> Den lite trista inredningen och ett begränsat utbud på burgare drar ned betyget något. Sen är ju inte Midsommarkransen supercentralt heller. Men allt är förlåtet när man smäller i sig en dubbel grosshandlare!