Svavel i käften är ingen höjdare

-”Hej, läget?”
Personen du precis hälsat på ryggar tillbaka med rynkad näsa
Ingen höjdar-situation… Känner du igen dig, eller känner du någon som frekvent återskapar ovanstående scenario? Då bör du/den personen kolla på videon nedanför. För där finns svaret på den ständigt återkommande frågan, ”Varför får man dålig andedräkt?”

Dåligt internet, eller föredrar du kanske bara att läsa?

Dålig andedräkt beror i 95% av fallen på bakterier i munnen. De kan sitta på tungan, mellan tänderna eller i diverse hålor i munnen (om någon dragit ut en tand så kan det t.ex. bli en grop). Mer komplicerat än så är det faktiskt inte.

Hur blir man av med dem då?

För att på bästa sätt undvika dålig andedräkt så är det tandborstning två gånger om dagen, tungskrapa och tandtråd varje dag som gäller. Vet du med dig att du har håligheter i munnen så är det värt att köpa diverse tandläkar-verktyg som gör att du lättare kan komma åt för att göra rent.

Det räcker med att du missar ett litet område för att bakterierna skall stortrivas där och etablera sin lilla illaluktande koloni.

Vad skall man göra om någon annan har dålig andedräkt?

Säga det till dem så klart. Men gör det med lite finess. Många gånger så vet de inte själva att de har dålig andedräkt, eftersom man vänjer sig vid sina egna dofter. Om de inte vet om det så kommer de tacka dig för att du säger det (så länge du gör det med lite stil).

TED svarar på frågan – ”Varför får man dålig andedräkt?”

Föregående artikelÖleriet – En härlig doldis för dig som söker en bra ölbar i Stockholm
Nästa artikelState Zero – Ett post-apokalyptiskt Stockholm
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.