Hamburgar-crazen fortsätter i Stockholm och nästa spelare in på planen är Bun Meat Bun i Farsta Strand, en bubblare bland city-krogarna

Det känns som att alla vill öppna hamburger-hak nu för tiden, vilket bara är trevligt, för det betyder att vi får äta mer hamburgare helt enkelt. Konkurrens är bra för alla branscher och det märks att alla försöker nischa sig lite. Vi besökte nyöppnade Bun Meat Bun i Farsta Strand för att se vad förorten hade att bjuda på. Här är vår Bun meat Bun recension.

Lokalen

Några tum ifrån Farsta Strands pendeltågsstation ligger den lilla restaurangen. Lokalen är luftig med högt i tag och allt känns fräscht men opersonligt. Egentligen kanske man inte kan förvänta sig så mycket av ett hamburger-hak i förorten men det är alltid kul när ett ställe har lite personlighet. I det stora hela är det en helt vanlig lokal som känns ren och fräsch.

Brödet

Troligtvis det bästa med Bun Meat Bun är deras otroligt saftiga potatisbröd! Bröden är inte gjorda enbart på potatisar utan har troligtvis en viss del potatismjöl i sig för att vara lite extra saftiga. Oavsett hur deras leverantör bakar dem så är de i alla fall riktigt trevliga.

Bun meat Bun Recension
Vår beställning, en Dubble Bunburger och Cheesy Fries

Köttet

För små är det första jag tänker när jag serveras min Dubble Bunburger (bilden ovanför) vilket är deras största burgare. Kötten är inte mycket större än de man finner i Mc Donalds cheeseburgare. Tråkigt nog så påverkar det här hela upplevelsen väldigt mycket. Jag känner mig inte mätt efter maten och det känns på det hela lite snålt. Även om deras burgare är lite billigare än konkurrenterna i stan (60kr för en Cheeseburgare kontra 98kr på Primeburger) så väger det inte riktigt upp det, för de är så pass mycket mindre.

Bortsett från storleken så är de dock riktigt trevliga. Kötten är mycket saftiga och möra med en riktigt trevlig smak. Hade de bara varit större så hade de fått ett riktigt bra betyg!

Recension Bun meat Bun
Så här stora är de tyvärr inte (skalan är lite off), men de är riktigt saftiga och goda!

Såsen

Jag beställde deras Bunburger, en klassisk hamburgare med tomat, ost, sallad och dressing. Såsen håller hög klass och gör väldigt mycket för burgarens helhet. En väldigt trevlig, ljus dressing i det stora hela.

Pommes fritesen

Ett stort plus är de mycket krispiga pommes fritesen som serveras i sköna små korgar. De är även precis lagom saltade och känns i största allmänhet rätt fräscha, så fräsch friterad mat kan kännas.

Summering

Som avslutning i vår Bun meat Bun recension så vill jag bara säga att de verkligen bör satsa på att göra hamburgarna lite större. När vi besökte dem så fick vi tyvärr åka hem och äta igen, efter att ha beställt en Dubble Bunburger med Cheesy fries. Det känns inte riktigt rimligt.

Bunmeatbun.se

ÖVERSIKT
Köttet
5,5
Brödet
8,5
Tillbehör
4
Atmosfär
5
Pris
4
Föregående artikelÄr det farligt att träna när man är bakfull? Vi vet svaret!
Nästa artikelVeckans gränspressare!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.
bun-meat-bun-recension<h3>Vi gillar</h3> De saftiga bröden står lätt överst på listan med saker vi gillar. Efter det så dräller det inte precis med punkter men i allmänhet så smakar Bun Meat Bun bra, dock känns burgarna inte prisvärda. <h3>Vi ogillar</h3> De lite obekvämt små kötten, det lite luriga priset och bristen på öl till maten gör att Bun Meat Bun hamnar i den försvinnande mitten av Stockholms hamburgareställen