Ballhugg, Ballhojta, Blue Balls, kärt barn har många namn…

Det är inte alla som fått uppleva den där molande och högst osköna värken i pungen som i folkmun kallas Blue Balls. Jag tror däremot att den övervägande majoriteten har hört talas om fenomenet.

Oavsett om du är här och läser för att du just nu sitter med den där värken i pungen, för att du försöker övertyga dina kompisar/din flickvän om att det faktiskt finns eller bara är intresserad av fenomenent så har du kommit rätt. För här hittar du ALLT du behöver veta! Inklusive hur man blir av med Blue Balls.

Tyvärr finns det endast väldigt lite forskning på ämnet Blue Balls. En av de få publikationer som gjorts är av Chalett and Nerenberg i tidningen Pediatrics, år 2000. Här erkänner man visserligen fenomenet, men som med de flesta medicinska publikationer så är det knappast så lättläst och lättförståeligt. Så för att få lite mer lättsmälta men ändå vetenskapliga svar på allt vi ville veta så tog vi kontakt med RSFU och överöste dem med frågor. Nedanför ser du vår magnifika guide som blev resultatet av frågestunden.

Vad är Blue Balls?

Blue Balls är streetnamnet på det fenomen man upplever när man på grund av långvarig sexuell upphetsning känner en molande värk i pungen, det är liksom en strålande värk i underlivet, primärt pungen då.

Varför får man Blue Balls?

När du blir sexuell upphetsad så fylls hela könsregionen med blod, detta för att göra penis hård. Utöver blodet så ”pumpas” även sädesvätskan som skjuts ut vid utlösningen in och ”ligger redo” så att säga. Blodet och sädesvätskan kan trycka på ganska rejält och om det här tillståndet fortsätter under en längre tid så kan det uppstå en väldigt obehaglig molande och strålande värk. Detta är vad man kallar Blue Balls. Det hela beror alltså på att könsregionen varit ansträngd under en längre tid av blodet som pumpats dit.

vad är blue balls och varför får man det

Blir pungen verkligen blå?

Nej, det skall väääääldigt mycket till för att den skall bli märkbart blå av allt blod. Det finns enstaka rapporterade fall där man kunnat skymta en blåaktig nyans, men tydligt blå blir den aldrig.

Hur blir man av med Blue Balls?

Det mest effektiva sättet är att få utlösning. Detta eftersom sädesvätskan då skjuts ut och de sexuella signalerna ”stängs av”, vilket gör att könet släpper tillbaka blodet och spänningarna släpper. Men om en utlösning av någon anledning inte är ett alternativ så är den rekommenderade metoden att snabbt skifta fokus från det som gör dig upphetsad. Du kan till exempel lägga något iskallt på magen eller försöka göra 100 armhävningar.

Finns det något liknande hos kvinnor?

Jajamensan! Man kan kalla det Blue Lips. När kvinnor blir upphetsade så strömmar blodet till hela könsregionen och lite extra till klitoris. Om kvinnan fortsätter vara upphetsad under en lång tid så finns det risk för Blue Lips, alltså att en molande och strålande värk uppstår på grund av trycket som blodet skapar.

För att avsluta med lite förbluffande fakta så är det enligt våra sexualexperter faktiskt vanligare att kvinnans kön, till skillnad från pungen, bokstavligt talat blir blått. Ouch.

Har du någon gång fått Blue Balls?

Har du upplevt Blue Balls någon gång?

View Results

Loading ... Loading ...

Sammanfattningsvis

Blue Balls beror på att du varit sexuellt upphetsad under en lång tid. Blodet och sädesvätskan som pumpats in i könet gör hela regionen ansträngd och efter ett tag kan det uppstå en molande värk i pungen.

Du blir enklast av med Blue Balls genom att få utlösning, antingen löser du det själv, eller så får du hjälp, jag tror nog att vi alla är överens om vilken metod som är att föredra.

Föregående artikelFotbolls-EM 2024 – Fem Intressanta Spelare Att Ha Extra Koll På
Nästa artikelHårtransplantation I Turkiet – Steg För Steg
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.