Låt oss prata lite om relationen mellan respekt och uppskattning…

Genomsnittsmannen har troligtvis en ganska bra idé om hur han bäst imponerar på någon, till exempel sin date.
Kanske är det genom att visa upp sin förmögenhet, eller genom att bara vara lång mörk och stilig. Eller så vet han hur man får den andra personen att skratta, en egenskap som ofta kommer upp i topp övervad kvinnor gillar hos män.

Alla de sakerna är sånt vi alla vet kan imponera på folk, och få dem att gilla oss mer, vilket är av de huvudsakliga målen med en date. Men det finns en otippad egenskap som visat sig extremt uppskattad och effektiv, nämligen att vara nyfiken.

Att ställa frågor, aktivt lyssna på svaren och knyta tillbaka till tidigare ställda frågor och svar kan vara långt mycket mer minnesvärt, och helt ärligt, sexigt, än de ovan nämnda mer klassiska egenskaperna. Du vet mycket väl att ett av de vanligaste klagomålen kvinnor har på män är att de inte lyssnar. Nu generaliserar vi vilt här, men håll med om att du hört både en och annan kvinna uttrycka frustration över mäns oförmåga att lyssna. Så du kan ju själv lista ut vilken fördel det vore för dig om du skiljde dig från mängden.

datingtips lyssna nyfiken

Det handlar om respekt

En av anledningarna till att detta är en så uppskattad egenskap är för att när du ställer någon en fråga, aktivt lyssnar på svaret och låter personen prata till punk, ja då visar du personen i fråga respekt. Och man gillar ju att känna sig respekterad.

Tänk själv hur du skulle känna dig på en date där personen du är ute med konstant pratar om sig själv, sina bravader och sina drömmar. Du skulle troligtvis känna dig rätt överkörd och utmattad när kvällen var slut.

Att bli lyssnad på av någon som uppvisar en tydlig känsla av aktiv nyfikenhet är riktigt jäkla härligt. Det boostar vår självkänsla, får oss att känna oss trygga i sällskapet och det får oss att öppna upp, vilken är en kritisk nyckel till att knyta an till någon. Och det är ju som sagt det som är hela idén med att gå på en date.

Självklart kan du få folk i säng bara genom att vara rik eller lång mörk och stilig, men de egenskaperna kommer troligtvis inte kunna ta dig längre än så. Man kan inte bygga en meningsfull relation på pengar eller att en person ser bra ut. Det behövs mer än så.

3-stegsmetoden du bör minnas

Nästa gång du går på date så bör du tänka på de här 3 sakerna:

1: Ställ frågor, ofta och tidigt

Sätt nivån på daten genom att ställa en fråga tidigt, och lyssna noga och aktivt på svaret. Håll sedan den dynamiken genom hela daten.

Detta betyder dock inte att du ska göra daten till en intervju. Säger personen att hon är trött eller har haft en jobbig vecka så får du så klart anpassa dig till det, kanske genom att ställa mindre tunga frågor, eller genom att vara mer drivande i konversationen.

2: Var tyst och lyssna

Att vara bra på att lyssna är nyckeln här. Ställer du en fråga och sedan otåligt väntar på att det ska bli din tur att prata igen, ja då visar du inte en gnutta nyfikenhet, bara arrogans och otålighet.

3: Följ upp på vad som sagts innan

Kom ihåg det personen säger och ta det med dig vidare i dialogen, knyt tillbaka till något hon sa tidigare under kvällen, för att visa att du hörde, och minns, vad hon sa. Det visar tydligt att du lyssnar, är nyfiken och faktiskt förstår och tar in vad hon säger.

bli bra lyssnare

Men det måste vara ärligt!

Det här är inte en guide i hur du manipulerar folk till att gilla dig för att du verkar vara en bra och nyfiken lyssnare. Nej det är en guide till hur du lär dig blir en bättre lyssnare, och vikten av att vara det. För att det här ska ha önskad effekt så måste du så klart mena det, och på riktigt vara nyfiken på personen mitt emot dig. Du måste vilja vet mer om henne och vilja lyssna på vad hon har att säga.

Om du inte är det, och om du inte känner att det är intressant, ja då får du helt enkelt ändra hur du känner och vad du tycker. Du får helt enkelt byta personlighet lite, för annars kommer det inte funka. Och är du en person som inte är nyfiken på andra människor och inte är intresserad av att lyssna på dem, ja då är det nog hög tid att byta personlighet ändå, för den typen av person är jävligt onice på alla sätt och vis.

Sammanfattningsvis

Det kan låta platt att säga att det är viktigt att lyssna på vad andra människor säger. Men efter att ha frågat ett stort antal kvinnor vad de tycker är jobbigast och vad de uppskattar mest på en date, så är det tydligt att det tåls att nämnas både en och två gånger.

Nyfikenhet är ett drag som uppfattas som sexigt. Dels eftersom du visar personen i fråga respekt men också för att du bjuder in den andra personen till att öppna upp, och det är kritiskt för att skapa kontakt med andra människor.

För att bli en bättre och mer nyfiken lyssnare så bör du tänka på, och öva på, de här 3 sakerna:

  1. Ställ frågor, ofta och tidigt i daten
  2. Var tyst och lyssna aktivt på vad den andra personen svarar på dina frågor
  3. Knyt tillbaka till något den andra personen sagt tidigare i samtalet, det bevisar att du hört och förstått vad som sagts

Där har du det, 3 konkreta tips på hur du kan bli en bättre lyssnare, och tack vare det uppfattas som mer sexig när du går på din nästa date. Hoppas du uppskattar detta datingtips!

Föregående artikelAttefallshus I Byggsats – 4 Saker Att Tänka På
Nästa artikelSå Förverkligar Du Din Affärsidé Utan Några Pengar
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.