Så fixar du drömjobbet…

Alla vill vi jobba med något som känns givande, utmanande och kul… Och som vi tjänar helt pengar på, så klart! Men hur landar man det där perfekta jobbet egentligen?
Här är 5 tips för dig som ska söka jobb:

1: Bygg upp ditt nätverk

Även om det ibland fungerar att söka ett jobb man hittat en annons för så är det många jobb som aldrig annonseras. Cheferna väljer hellre att anställa någon de känner till lite grann än en främling de inte vet om de kan lita på. Se till att nätverka så ofta du får chansen. Var inte rädd för att ta chanser och kanske rentav säga att du gillar deras företag så mycket att de gärna får säga till om de får några lediga tjänster i framtiden.

Att ha ett stort kompisnät kan också hjälpa. Ju fler människor du känner, desto fler potentiella jobb är inom räckhåll!

söka jobb tips

2: Fixa det perfekta CV:et

Ett bra CV och personligt brev är A och O. Detta är ofta en potentiell arbetsgivares första intryck av dig, så det måste vara snyggt och professionellt. Och framförallt måste det vara fritt från stavfel och grammatiska missar. Ett tips är att använda sig av en mall för personliga brevet och CV:et för att på bästa sätt lyfta fram dina erfarenheter.

cv-mallar

3: Gör research

Se till att du går in på företagets hemsida och läser på ordentligt så att du verkligen vet vad de har för produkter, tjänster och värdegrunder. Att du bryr dig om jobbet är oerhört viktigt för arbetsgivaren.

tips söka jobb

4: Öva på intervjuer

Få saker gör folk så nervösa som anställningsintervjuer. Öva på frågor som kan komma upp och fundera både på de klassiska ”vilka är dina bra och dåliga sidor” men också hur du tror att dina vänner skulle beskriva dig och vilka frågor du har om jobbet. Academic Work ger dig tips på vad du bör tänka på vid en arbetsintervju.

5: Var bra på det du gör

Att du har bra arbetsmoral, är trevlig och en team player är så klart jättebra saker, men de är helt värdelösa om du är dålig på själva jobbet. Bli bra på det du gör, så kommer det vara svårt för folk att inte anställa dig! Gå en kurs, plugga på kvällarna eller extrajobba på helgen.

hur får man jobb

Sammanfattningsvis

Det finns inga magiska knep när man ska försöka hitta ett bra jobb, men de här 5 sakerna kommer utan tvekan att öka dina chanser för att landa det där drömjobbet:

  1. Bygg upp ditt nätverk – Dina vänner och bekanta jobbar ju alla någonstans
  2. Fixa ett bra CV, kolla upp bra CV-mallar!
  3. Gör research om företaget du söker jobb hos
  4. Öva på intervjuer
  5. Var bra på det du gör – seriöst, se till att bli bra på sånt du vill jobba med

Där har du det, 5 ovärderliga tips för dig som ska söka jobb!

Föregående artikelSå Förverkligar Du Din Affärsidé Utan Några Pengar
Nästa artikelAttefallshus – 25 Extra Kvadrat Till Din Man Cave
Manlighet är ett jäkligt intressant ämne, vad är manlighet? hur blir man manlig? vad är omanligt? Djupa frågor... Men jag är inte bara djup som en Kent-låt från 2001, andra saker som intresserar mig är öl, roliga Youtubeklipp och solglasögon. Mycket nöje!