Klä fötterna rätt…

Skor kan var ett bekymmer som inte uppmärksammas förrän det är dags att gå, Sneakers fungerar inte till allt och fel skor kan förstöra den mest genomtänkta outfit. Arbetar man på en plats som kräver särskild skyddsutrustning eller som sliter på fötterna är det ännu viktigare att välja rätt par skor.

Välj rätt arbetsskor

Vare sig du arbetar på en plats som kräver särskilda skydd eller där du står på hårda ytor och går längre stunder, måste du välja rätt arbetsskor. Det kommer inte bara att skydda dina fötter. Det kommer bespara dig smärta och trötthet när du byter till dina vanliga skor.

I engelbert strauss sortiment finns det noga utvalda skor och kläder som är tillverkade med flera olika yrkesgrupper i åtanke. Varje sig du arbetar inom skog och jordbruk, bygg och industri kan du hitta arbetsskor som skyddar fötterna, är sköna att gå i längre stunder och som faktiskt inte är allt för tråkiga att titta på.

Engelbert strauss är inne på sin fjärde generation och är ett familjeföretag som startades av farfar med samma namn. Företaget har vuxit över hela världen. Det har tio dotterbolag i Europa och två tredjedelar av deras fabriker ägs av dem. Det innebär att fabrikerna endast tillverkar material och produkter till företaget.
De har ett högt kvalitetstänk som sträcker sig över både produkterna och tillverkningen. Sedan 2016 är de med i initiativet Fair Wear, vars syfte är att förbättra förhållandena inom textilindustrin.

arbetsskor engelbert strauss
Bilden tillhör engelbert strauss

Välj rätt finskor

När det kommer till en snyggare sko till kavaj och tillfällen som har en finare klädkod, är de två vanligaste alternativen derbys och oxfords.

Derbys är den mer informella modellen som normalt klassas som en business-sko. De kan komma i flera olika färger, snörningar och material. De kan även ha ett mönstrat läder eller PU.

Oxford är den formella varianten och som har ett tidlöst utseende. De är nättare och har aldrig en grövre sula, vilket gör att den passar bra om man ska vistas inomhus. Ovansidorna kan vara tillverkade av mocka, läder eller PU och har normalt en kortare snörning och en ofodrad insida.

Munkskor kan också används som finsko. Dessa har ingen snörning utan en knäppning med ett eller två spännen. Namnet kommer av spännena, som påminner om de som fanns på munkarnas sandaler på 1400-talet. De är ett mellanting mellan derbys och oxfords och passar både som business-sko och finsko.

Dina vardagsskor

Vilka skor du helst använder när det inte finns något särskilt att klä upp sig till är helt upp till dig och din stil.

Sneakers är ett populärt alternativ som i vår tar upp ett stort utrymme i herrmodet. Sneakers från sportföretag som Adidas sågs bäras av flera under modeveckorna. Bland annat bar skådespelaren Jonah Hill vita retro-sneakers till kavaj med tillhörande byxor.

sneakers engelbert strauss
Bilden tillhör engelbert strauss

Oavsett skoval är det viktigt att ta hand om dem. En sko är snygg oavsett stil och form så länge den är hel och ren, så se till att ge din skor samma kärlek som de ger dina fötter.

Föregående artikelJobba Som Frilansare – Helt Rätt I Tiden
Nästa artikelGolf – En Sport För Män Som Inte Gillar Att Sporta
Glad Londonbo med ett stort intresse för hälsa, relationer, träning, och kost. På helgen händer det dock att en drink (eller 10) slinker ner.