Svartvita posters, enkelt men ändå tidlöst snyggt…

Dekorationer gör bostaden till ett hem som är trevligare att vistas i. Svartvita posters kan ha flera olika motiv och passar in i de flesta rum. Skapa ett intressant blickfång med en sofistikerad känsla som aldrig går ur tiden.

En inramad svartvit poster kan matchas med de flesta tapeter och väggar, samtidigt som det passar ihop med bostadens övriga inredning tack vare de neutrala färgerna. Att sätta upp en färgglad tavla kan vara svårt eftersom flera färger kan skapa en ofördelaktig kontrast mot övrig inredning. För mycket färger i dekorationen kan dessutom ge ett alldeles för bjärt intryck som gör att rummet inte känns rofyllt. En del färginslag kan vara effektivt, men det bör kombineras med mer neutrala detaljer. Inramade svartvita posters gör att väggarna ser mer dekorerade ut, men det påverkar inte färgsättningen av rummet på ett negativt sätt.

Motiven är oändliga

Ett motiv som passar dina intressen gör att rummet känns mer personligt. Gillar du resor, naturen, musik eller matlagning finns det massvis med motiv att välja mellan. Eftersom posters är billigare än originaltavlor går det även att få mer konst för pengarna. Att matcha olika motiv med varandra är därför möjligt och därför kan du passa på att skapa en intressant tavelvägg som blir till ett effektivt blickfång. Våga lek lite med storleken på affischerna och blanda gärna stort med smått.

Varför inte välja ett tema som symboliseras genom olika motiv? Ett resetema kan till exempel bestå av en poster med resväskor, en med palmer och en med ett flygplan. Vill du hellre visa upp ditt intresse för musik kan en serie med svartvita fotografier på olika musikinstrument skapa rätt stil som passar dig. På samma sätt kan ett intresse för mode symboliseras genom närbilder på olika klädesplagg. Möjligheterna är obegränsade när det kommer till posters eftersom det finns så många olika motiv att välja mellan. Dessutom gör den låga prispunkten det enklare att byta ut motiven då och då i takt med att din personliga smak förändras.

Svenska posters från unika konstnärer

Ett tips är att köpa posters från svenska fotografer och konstnärer för att stötta den nationella kulturscenen. Hos butiken papertown.se finns det flera intressanta motiv varav flera är skapade av svenska konstnärer. Här går det att välja mellan fotografier som följer olika teman, abstrakta motiv och mycket annat som ger väggarna det där lilla extra. Ett plus är att det går att köpa alla posters inramade i olika typer av ramar. Välj till exempel guldramar för en lite lyxigare känsla, träramar för en klassisk look eller diskreta ramar för en mer neutral stil. Eftersom inga posters trycks innan en beställning inkommer är det dessutom ett miljövänligt alternativ.

Stilrent i varje rum

När det kommer till inredning är det alltid en god idé att välja ut en inredningsdetalj som upprepas på strategiskt valda platser. Genom att sätta upp svartvita posters i varje rum skapar du en enhetlig känsla i bostaden och det ger ett välgenomtänkt intryck. Det är inte bara vardagsrummet som kan piffas upp med svartvita posters, utan samtliga rum i bostaden kan dekoreras med snygga motiv. I köket kan till exempel närbilder på färska örter, kryddor eller köksredskap passa bra. Ska du istället dekorera hallen kan det vara fint att välja landskapsbilder eller ett stadsmotiv.

Att inreda med posters är inte alls svårt, men tänk på att alltid använda rätt verktyg när du ska hänga upp dina nya affischer. En borrmaskin eller hammare samt spik eller skruv som är tillverkade för dina väggar är ett måste. Ta gärna hjälp av en guide som visar hur man hänger tavlor på rätt sätt.

Föregående artikel5 Saker Att Underhålla Dig Med En Tråkig Dag
Nästa artikelAllt Om Kala Fläckar I Skägget – 4 Orsaker Och Lösningar
Manlighet är ett jäkligt intressant ämne, vad är manlighet? hur blir man manlig? vad är omanligt? Djupa frågor... Men jag är inte bara djup som en Kent-låt från 2001, andra saker som intresserar mig är öl, roliga Youtubeklipp och solglasögon. Mycket nöje!