Låt oss hjälpa dig med stilig variation…

Klädkoder på jobbet kan göra det svårt att variera sina outfits, det blir lätt skjorta varje dag, bara för att safea. För att hjälpa dig så har vi tagit fram 4 alternativ till skjorta på jobbet, så att du kan variera dina outfits med stil!
Här nedanför är 4 högst gångbara alternativ till skjorta på jobbet.

På tal om klädsel på jobbet så bör du även kolla in vår guide: ”7 Moderna stilmissar män gör på kontoret”.

1: T-shirt och kavaj

t-shirt till kostym stiltips

T-shirten är ett underskattat plagg. De allra flesta tänker att den är allt för slapp för att kunna bäras i sammanhang där en skjorta annars känns rimlig, men det är för att de flesta helt enkelt inte tänker på att man kan kombinera den med en kavaj eller blazer.

Kombinerad med en välskräddad kavaj, ett par chinos och ett par skinnskor så är t-shirten utan tvekan fullt duglig på kontoret. Nyckeln är just att den bärs under en kavaj. Bara t-shirt däremot, det är bara slappt och oengagerat.

Kolla in vår guide: ”T-shirt till kostym” för mer inspiration och tips på hur du kan göra det så snyggt som möjligt.

Riktigt snygga t-shirts hittar du på Arket. Är du ute efter en ny kavaj att hänga över t-shirten så rekommenderar vi att du kollar in Arket och deras ostrukturerade kavajer, eller Care of Carl för klassiska kavajer.

2: Pikétröja

alternativ till skjorta på jobbet

Pikétröjan är en mix av dessat och casual, den är lite av ett hybridplagg. Till skillnad från t-shirten så kan pikén bäras lös, alltså utan kavaj, som alternativ till skjorta på jobbet. Tänk dock på att du bör välja chinos framför jeans, för att inte göra misstaget att dressa ned din outfit allt för mycket.
På tal om det så bör du kolla in vår guide: ”7 Moderna stilmisstag män gör på jobbet”, där hittar du en handfull misstag som allt för många män gör när de klär sig för en dag på kontoret.

Även om pikén kan bäras utan kavaj så är vårt 'pro tip' att kombinera pikén med en kavaj ändå, för resultatet blir riktigt stiligt, välplanerat och samtidigt inte för stelt.

Snygga pikéer hittar du på Arket och Care of Carl.

3: Polotröja

höstmode 2017 herr polotröja

Den stilrena och släta siluetten som en polotröja kombinerad med ett par kostymbyxor resulterar i är svårslaget enkel men ändå dressad. Bär den dock gärna med en kavaj för en snygg lager-på-lager-look.
Är du trött på krage i olika slag så bör du plocka upp en polotröja och testa hur det känns.

4: Den långärmade pikéskjortan

inte skjorta på jobbet

Det här är ett relativt nytt plagg, ett som troligtvis har många olika namn. Det handlar om en skjorta i pikétröjematerial, (alltså en med knappar hela vägen ned) men med långa ärmar. Det låter som en salig blandning, men vad du får är en oerhört mjuk och bekväm skjorta, som ser annorlunda och lite mindre dressad ut.

Fine, det är ju egentligen en skjorta, men det ser bara så ut. När du väl provat en så kommer du inte vilja bära något annat!

Ute efter nya sköna alternativ till skjorta på jobbet?

Kolla då in Oscar Jacobson, Arket och Asos, där hittar du något för alla stilar!

Sammanfattningsvis

Fastna inte i gamla mönster, dra inte bara på dig en skjorta bara-för-att… Det finns så mycket fler både sköna och stiliga alternativ!

Vill du förnya din stil och variera dig lite så bör du kolla in någon av de här alternativen till skjorta på jobbet:

  1. T-shirt och kavaj
  2. Polotröja
  3. Pikétröja
  4. Den långärmade skjortan i pikématerial (jag vet, ett pissigt namn men vad ska vi kalla den då?)

Någon av de ovanstående alternativen bör definitivt passa din stil!

Föregående artikel4 Tips Som Kommer Hjälpa Dig Våga Gå Fram Till Tjejer
Nästa artikelSteg för steg guide: Så fungerar ett omstartslån
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.