Dina ögonbryn behöver inte vara ihopväxta

Skönhetsbehandlingar? Är det verkligen manligt? Ja det är klart, vad är det för dum fråga. Skönhet handlar i 90% av fallen om att vara bekväm med sig själv och hur man ser ut. Att vara nöjd med sig själv är en av grundpelarna för ett bra självförtroende, och inget är väl mer manligt än självförtroende?

Ett unibrow

Stör du dig på att du har lite väl mycket hår på ryggen, eller att ditt skägg växer upp mot ögonen? Då tycker jag du skall ta tag i problemet. För att gå runt och störa sig på något leder snabbt till att man mår dåligt, och därifrån är det en brant utförsbacke till dåligt självförtroende. Detta gäller så klart vad du än har som du stör dig med dig själv. Tar du hand om dig och din självbild så kommer du utan tvekan att ha ett mer sorglöst liv. Självbilden är inget som kommer gratis, det är något alla måste jobba med.

Lider du av oönskad hårväxt så är hårborttagning med laser utan tvekan den mest populära lösningen, och det blir bra, jag har mer än en bekant som tagit tag i sitt kindskägg och uni-brow.

Vad är laser-hårborttagning?

Laserhårborttagning fungerar så att man med hjälp av en stark ljusimpuls (laser) bränner bort hårsäcken under huden. När du rakar dig så skär du av hårstrået vid huden, men hårsäcken är så klart opåverkad under huden. Det är här laser kom in i bilden, eftersom den tar bort hårsäcken en gång för alla.

Så funkar lasern

För att bli av med den oönskade hårväxten så krävs ofta ett flertal behandlingar. Detta eftersom lasern bara kan komma åt de aktiva hårsäckarna, inte de som för tillfället vilar.

I det flesta fall så är behandlingen smärtfri, men vill man så kan man bedöva med lite salva. Det är inte den typen av behandling där man blir sövd eller behöver ta en massa sprutor

oönskad hårväxt
Om du går runt och stör dig på något så leder det till slut till en trasig självbild och ett dåligt självförtroende, hamna inte där är du snäll

Det här är viktigt att tänka på

  • Undvik att plocka, vaxa eller bleka håret i de områden där du vill bli av med det. Utöver det så är det inte mycket annat du behöver tänka på!

Finns det några biverkningar?

Den vanligaste typen av hårborttagning görs med med laser, vilket innebär ett slags varmt ljus. Detta gör att man kan få en viss rodnad, men i vissa fall kan även vattenblåsor uppstå eftersom det är varmt ljus du behandlas med. Detta gäller dock inte om du väljer mer moderna alternativ, som t.ex. Soprano Ice Platinum. Funderar du på permanent hårborttagning så bör du hålla utkik efter denna metod, eftersom det varma ljuset kombineras med ett kylsystem som motverkar rodnad och eventuella vattenblåsor.

Kör på!

Om du känner du att lider av oönskad hårväxt så skall du inte låta folks gnällighet om skönhetsbehandlingar stoppa dig. Du lever bara en gång (troligtvis) och du gör dig själv en stor otjänst om du går runt hela livet och mår dåligt över något som enkelt kan fixas. Laser är inte att lägga sig på ett kirurgbord och sköra loss diverse delar, det är en smärtfri och helt ofarlig behandling som kan ge dig ökad livskvalité, så jag säger kör på!

Vart kan man ta bort hår med laser?

Min rekommendation är att ta kontakt med Akacia Medical. De är väldigt erfarna när det gäller hårborttagning med laser och ligger lättillgängligt i Stockholm. En stor fördel med just Akacia är att de använder sig av Soprano Ice Platinum. Det kanske inte säger dig som lekman något specifikt, men det unika med just denna maskin, och tekniken bakom, är att den kan användas även på solbränd hy. Det vanligaste sättet på marknaden att ta bort hår permanent på är via så kallad IPL. Nackdelen md IPL är just att det inte kan göras på solbränd hy, så behandlingen funkar egentligen bara på vintern. Det är här Soprano Ice Platinum kommer in i bilden, eftersom man med hjälp av den kan utföra permanent hårborttagning året runt, oavsett om du är solbränd eller ej. Sen är den även mer effektiv är traditionell IPL.

Till Akacia Medical

Föregående artikelSå Tar Du Hand Om Dina Skinnskor – För De Förtjänar Kärlek!
Nästa artikel705 Ovanliga Namn För Er Som Har Svårt Att Hitta Något Som Passar
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.