Vill du bli en bättre man?

Signa upp dig på vårt gratis nyhetsbrev så får du våra bästa tips, råd och guider, rätt i din inkorg varje fredag!

Dina ögonbryn behöver inte vara ihopväxta

Skönhetsbehandlingar? Är det verkligen manligt? Ja det är klart, vad är det för dum fråga. Skönhet handlar i 90% av fallen om att vara bekväm med sig själv och hur man ser ut. Att vara nöjd med sig själv är en av grundpelarna för ett bra självförtroende, och inget är väl mer manligt än självförtroende?

Ett unibrow

Stör du dig på att du har lite väl mycket hår på ryggen, eller att ditt skägg växer upp mot ögonen? Då tycker jag du skall ta tag i problemet. För att gå runt och störa sig på något leder snabbt till att man mår dåligt, och därifrån är det en brant utförsbacke till dåligt självförtroende. Detta gäller så klart vad du än har som du stör dig med dig själv. Tar du hand om dig och din självbild så kommer du utan tvekan att ha ett mer sorglöst liv. Självbilden är inget som kommer gratis, det är något alla måste jobba med.

Lider du av oönskad hårväxt så är IPL utan tvekan den mest populära lösningen, och det blir bra, jag har mer än en bekant som tagit tag i sitt kindskägg och uni-brow.

Vad är IPL?

IPL står för Intense Pulsed Light (”Intensiva Ljuspulser” på Svenska) och går ut på att man med ljus i specifika våglängder går in och bränner bort oönskade hårsäckar. IPL går alltså rakt igenom huden och träffar de önskade områdena.

Så funkar IPL

För att bli av med den oönskade hårväxten så krävs ofta ett flertal behandlingar. Detta eftersom IPL’n bara kan komma åt de aktiva hårsäckarna, inte de som för tillfället vilar.

I det flesta fall så är behandlingen smärtfri, men vill man så kan man bedöva med lite salva. Det är inte den typen av behandling där man blir sövd eller behöver ta en massa sprutor

oönskad hårväxt
Om du går runt och stör dig på något så leder det till slut till en trasig självbild och ett dåligt självförtroende, hamna inte där är du snäll

Det här är viktigt att tänka på

  • Innan behandlingen så är det viktigt att undvika sol eftersom IPL’n får svårare att komma åt hårstråna genom huden om du är solbränd, så blek är bättre.
  • Du skall heller inte plocka, vaxa eller bleka håret i de områden där du vill bli av med det.

Finns det några biverkningar?

IPL är bara ett slags varmt ljus, så generellt sett får man bara en rodnad. Men i vissa fall kan vattenblåsor uppstå eftersom det är ca 70 grader varmt ljus du behandlas med.

Kör på!

Om du känner du att lider av oönskad hårväxt så skall du inte låta folks gnällighet om skönhetsbehandlingar stoppa dig. Du lever bara en gång (troligtvis) och du gör dig själv en stor otjänst om du går runt hela livet och mår dåligt över något som enkelt kan fixas. IPL är inte att lägga sig på ett kirurgbord och sköra loss diverse delar, det är en smärtfri och helt ofarlig behandling som kan ge dig ökad livskvalité, så jag säger kör på!

Vart kan man göra IPL?

Min rekommendation är att ta kontakt med Klinik Estetik. De är störst på IPL och ligger centralt belägna mitt i Stockholm.

Till Klinik Estetik