Har munkarna rätt?

Hur fungerar meditation? Är det bara en bluff som munkarna i orangea lakan vill lura på oss, eller har det faktiskt en positiv effekt på kroppen?
Självklart funkar det, du tror väl inte att ett par upplysta munkar i ett tempel skulle köra järnet i tusentals år utan att det hade någon effekt?

Det funkar, och det här är vad som händer

Kortfattat så har meditation effekt på både kroppen och hjärnan. Till exempel så har man efter långvariga tester sett att personer som mediterar har en högre smärttröskel och betydligt lägre stressnivåer än folk som inte mediterar.
Det är även ett effektivt sätt att öka minneskapaciteten och sänka blodtrycket.

Men kanske mest intressant är det faktum att man tydligt ser att folk som mediterar har högre nivåer av alfa-hjärnvågor som hjälper minska känslan av negativitet, ledsamhet, ilska och ensamhet.

På väg att bli sjuk? Meditera lite!

Det är faktiskt också så att man i en studie provade att smitta två testgrupper med ett influensavirus. Efter några dagar såg man att de som mediterade hade bildat betydligt fler antikroppar.
Så om du känner dig krasslig så är det bara att ta på dig en orange morgonrock, sätta dig ned och slappna av!

AsapSCIENCE – ”Hur fungerar meditation?”

Dags att testa?

Nu när vi är överens om att meditation funkar så kan det vara läge att kolla in vår artikel om hur man mediterar.
Släpp problemen och sitt ned i båten ett tag.

Föregående artikelLip Sync Battle mellan Will Ferrell och Kevin Hart
Nästa artikel5 Riktigt snygga klockor i roseguld – Det bästa guldet
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.