Låt oss titta närmare på en handfull plagg du bör investera lite extra i…

Mode går som bekant i cykler. Men det finns vissa plagg och accessoarer som aldrig blir omoderna, alltid är lika snygga och alltid är lika relevant.

I den här artikeln har vi samlat 8 tidlösa klädesplagg och accessoarer som alltid kommer att funka, oavsett den rådande modetrenden. De funkar även klockrent ihop med varandra vilket gör att om du investerar i dessa 8 föremål så har du kommit en bra bit på vägen till en perfekt basgarderob som är lätt att bygga vidare på. Applicerar du sedan våra tidlösa stiltips på dessa 8 tidlösa klädesplagg så blir det helt enkelt perfektion!

1: En vit oxfordskjorta med button down-krage

tidlösa klädesplagg vit oxford skjorta button down

Få plagg är så användbara och samtidigt stiliga som en vit oxfordskjorta, helst med button down-krage. Kombinera den med ett par jeans och du har en mellandressad outfit som funkar på både krogrunda och jobbmötet. Bär den till ett par chinos och vips så kan du gå på arbetsintervju. Men det briljanta är att den funkar lika bra till ett par shorts när du sitter på en uteservering runt medelhavet.

Kort och gått så är det här fantastiska plagget den vita t-shirtens lite mer väluppfostrade storebror. Du bör helt enkelt investera lite extra tid och pengar i att hitta en som passar dig perfekt.

2: Ett par blå jeans

tidlösa klädesplagg blå jeans

Byxornas byxor. I norden älskar vi jeans så mycket att det inte anses konstigt att bära jeans till jeansjacka. Men det är inte bara vi som är förälskade i jeans, ett par helt vanliga blå jeans utan för distinkt tvätt är ett gångbart plagg över hela världen, vilket gör dem oerhört användbara.

Har dina jeans en perfekt passform (inte för långa, inte för pösiga, inta för tighta osv.) så funkar de i de flesta sammanhang och går utan problem ihop med så gott som alla andra klädesplagg i din garderob, speciellt den vita oxfordskjortan.

Det är utan tvekan värt det att lägga en hel del energi på att hitta en modell som verkligen passar din kroppsform perfekt. När du väl gjort det så har du nämligen hittat en vän för livet.

3: En vit T-shirt

herrmode höst 2017 t-shirt med rund hals

En vit t-shirt kan användas till allt från shorts och flipflops till ett par chinos och en kavaj. Underskatta inte detta fantastiska plagg helt enkelt.

Men även om det är ett enkelt plagg så är den vita t-shirten ett plagg du tjänar på att investera lite i. Skillnaden mellan en t-shirt för 49kr och en för 399kr kan vara 5 års användning och en passform som verkligen är perfekt under hela livstiden.

4: Ett par Wayfarer, Aviator eller Clubmaster

tidlösa klädesplagg wayfarer solglasögon

Solglasögon är bra till 2 saker, de skyddar dina ögon från solen och de får dig att se oerhört mycket coolare ut. Ja faktiskt, det kan låta lustigt men det finns en vetenskaplig förklaring till varför man ser coolare ut i solglasögon.

Oavsett om du bär dem för att känna dig coolare eller för att skydda dina ögon så finns det 3 specifika modeller du bör vara lite extra uppmärksam på: Aviator, Wayfarer och Clubmaster. Dessa 3 modeller passar de flesta ansikten och har varit både trendiga och oerhört snygga sedan folk började använda solglasögon.

Men innan du väljer ett av dessa par så bör du kolla in vår stora guide: ”Vilka solglasögon passar jag i?” och beroende på din ansiktsform så bör du sedan välja den modell som passar just ditt ansikte bäst.

Aviators

Även kallade pilotbrillor, pilotbågar eller polisbågar. Klassiskt stora glas med tunna bågar av stål.

Wayfarer

Wayfarer är kort och gott de mest klassiska av alla solglasögonmodeller.

Clubmaster

Clubmaster är lika tidlösa och anrika som de båda ovan nämnda modellerna, men av någon anledning är de betydligt mer sällsynta på stan.

5: Ett par chinos

moderna stilmisstag jeans passform

Man kan inte alltid ha jeans. Dels för att det blir oerhört långtråkigt, men också för att ett par jeans inte alltid räcker till när man vill vara måttligt välklädd.

Ett par chinos i antingen marinblå eller ljust beige har varit moderna, passande och användbara de senaste 60 åren, och inget tyder på att det kommer att ändras någon gång det här decenniet.
Så unna dig ett par, eller flera par, chinos med perfekt passform, du kommer inte att bli besviken.

6: En tunn ulltröja

tidlösa klädesplagg tröja över skjortan

Du kan bära den till ett par jeans, eller till ett par chinos för en något mer dressad outfit. Vill du vara mer dressad under de kyligare årstiderna så passar den perfekt över din vita oxfordskjorta.

Oavsett hur du väljer att bära en tunn tröja i till exempel merinoull så är den ett tidlöst plagg som alltid kommer vara lika stiligt och användbart.

7: Et par stilrena sneakers

tidlösa klädesplagg vita sneakers

Under det varma halvåret så är sneakers de flesta människors go-to-sko. Det är dock viktigt att skilja på sneakers som känns tacky och sneakers som faktiskt är snygga och stilrena.

Sneakers i 3 olika färger med spexiga skosnören är så långt ifrån tidlösa man kan komma – de är på sin höjd snygga i en säsong. Ett par i vitt skinn med vita skosnören och eventuellt en diskret liten färgklick däremot, då snackar vi tidlösa skor som alltid kommer att vara lika snygga och funka lika bra till de flesta outfits.

Så när du är ute och köper sneakers nästa gång, fundera på om du har ett par en i en tidlös stil, om inte så bör du så klart börja där.

8: Ett par chelsea boots

tidlösa klädesplagg chelsea boots

I Sverige är vi tyvärr inte välsignade med varmt väder året runt. Så förr eller senare måste du putsa upp dina sneakers och ställa in dem i garderoben i 6 månader.

Men när dina sneakers inte längre duger så skiner ett par chelsea boots som en klar stjärna på himlen! De är både dressade och avslappnade på samma gång och funkar därför precis lika bra till ett par jeans och en hoodie som till chinos och skjorta. De är på sätt och vis höst- och vinterskornas motsvarig till den vita oxfordskjortan.

Sammanfattningsvis

De här plaggen och accessoarerna kommer alltid vara lika moderna och trendsäkra. De passar perfekt ihop med varandra och så gott som alla andra plagg man kan tänka sig.

Är du osäker på vad du ska investera i härnäst så är rätt svar troligtvis att börja med något av dessa 8 tidlösa klädesplagg!

Föregående artikelDricks I Olika Länder – Så Dricksar Du Rätt Var Du Än Är!
Nästa artikelHur Utstrålar Man Självsäkerhet Och Humor Samtidigt?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.