80% Av kroppen är vatten, det säger sig självt att det är fördelaktigt att se till att få i sig tillräckligt!

Dricker vi inte vatten så dör vi, så långt är alla med. Men när det gäller alla fördelar med vatten, och allt som påverkas i vår kropp när vi får i oss för lite, där känns det som att många vet lite väl lite. Därav den listan. Här är 7 fördelar med att dricka mycket vatten!

1: Förbättra matsmältningen

En av fördelarna med att dricka mycket vatten är att du minimerar risken för förstoppning och problem med magsyra och sura uppstötningar. Drick vatten och må bra i magen helt enkelt.

2: Orka träna bättre

Det säger sig själv, när du tränar så svettas du, alltså riskerar du att bli uttorkad och orkeslös om du inte druckit tillräckligt mycket vatten innan träning. Eftersom det tar ett tag för kroppen att tillgodogöra sig vattnet så är det bäst att förbereda dig ca 2h innan passet och ladda upp med vätska.

Fördelar med att dricka mycket vatten
Fördelar med att dricka mycket vatten

3: Slipp huvudvärken

Den absolut vanligaste orsaken till huvudvärk är att man druckit för lite vatten. har du ofta ont i huvudet så bör du alltså börja med att dricka mer vatten, om du inte redan dricker lagom mycket så klart, vi vill ju inte att du skall drunkna!

Ont i huvudet
Den absolut vanligaste orsaken till huvudvärk är att man druckit för lite vatten

4: Ta hand om din hy

Eftersom kroppen består av 80% vatten så är det självklart riktigt bra för din hy. Det hjälper den att hålla sig återfuktad och se fräsch ut.

5: Minska kalorierna

Att dricka lite mer vatten är ett klassiskt knep för att minska på kalorierna, det mättar lite och innehåller 0 kalorier. Det i kombination med att det hjälper din matsmältning och ger dig mer energi gör det till en perfekt kompis i jakten på kalorier.

6: Rensa njurarna

Njurarna tar hand om en jäkla massa skit vi stoppar i oss. Se till att skölja ur dem ordentligt och håll dem fräscha genom att dricka tillräckligt mycket vatten varje dag.

7: Håll energin uppe

Ett av de första symptomen på uttorkning är brist på energi och slöhet i huvudet. Det blir svårare att fokusera på svåra arbetsuppgifter och betydligt mycket jobbigare att ta sig igenom dagen. Drick mer vatten och få upp energin lite!

Fördelar med att dricka mycket vatten
Fördelar med att dricka mycket vatten

Andra intressanta artiklar!

Kolla även in vår guide, ”Vad händer om man dricker för mycket vatten?”, så du vet vad du ska tänka på, och undviker så kallad vattenförgiftning. Kolla även in vår guide om ”Vätskeersättning” där får du lära dig mer om uttorkning, och ett recept på egen vätskeersättning.

Föregående artikelKör du Mac? Då skall du genast ladda ned Alfred!
Nästa artikelThe Famous DU! – Den perfekta julklappen till oss män
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.