Att åldras kan vara både härligt och förfärligt – Så hur kan vi se yngre ut män?

Det här är ett ämne som är hett nu, och som varit hett i tusentals år. Att se yngre ut är något folk för alltid kommer att jaga, dels då vi alla är fåfänga, men också för att åldrande kan vara väldigt ångestframkallande. Syftet med den här artikeln är dock inte att spä på utseendefixeringen som redan är rådande, eller att uppmana män att operera sig. Tanken är helt enkelt att lista tips och råd som faktiskt får dig att se yngre ut, utan mediciner eller operationer.

Först bör vi ställa oss frågan: ”Vill vi se yngre ut män?”. Känner du att det inte är viktigt för dig så behöver du inte läsa vidare. Vi lägger dock ingen värdering i om svaret är ja, det enda vi hoppas är du kan få ut något av värde ur de här 6 tipsen!

1: Tänk på ditt hår (eller avsaknaden av det)

Beroende på vilken typ av hår och hårväxt man har så har vi lite olika alternativ för att se yngre ut män.
Osäker på frisyrer rent allmänt? Kolla in vår guide till vilken frisyr som passar din huvudform!, och när du läst igen om den och lärt dig vilken typ av frisyr du passar i, ja då är det läge att läsa vår guide: ”5 tidlösa frisyrer för killar och män!”.

Tjockt hår

Klipp dig kort och stilrent, gärna en ”modern frisyr”, det kan göra väldigt stor skillnad. Ett bra exempel är bokstavligt talat alla Hollywood-skådisar (Ryan Reynolds, Tom Cruise, Mat Damon, Ben Affleck) de ser allihop mycket yngre ut än de är, och en sak de har gemensamt är en kort, stilig och vältrimmad frisyr.

Tunnhårig

Är du tunnhårig så är det enda rätt helt enkelt att raka dig eller snagga dig riktigt kort (3mm). Det är inte bara för att du på så vis kommer se 200år yngre ut (på riktigt, spara inte ut det som en lagerkrans av något slag), det är även det bästa du kan göra av ”situationen”. Tunnhårigheten blir tydligare ju längre hår du har, vill du göra det mindre uppenbart så skall du klippa av det.

Har håret börjat tunnats ut så rekommenderar vi att kolla in våra guider: ”Se bra ut som tunnhårig” och ”Frisyrer för tunt hår”.

Lockigt hår

Har du lockigt hår så skall du dra nytta av lekfullheten det ger dig. Låt det växa ut något så att du kan få till en skönt avslappnad och lockig frisyr, tänk Vincent Chase i Entourage.

2: Raka dig med rakhyvel

Skägg må vara trendigt som satan, men slätrakar du dig så kommer du se markant yngre ut. Det är inte för inte som man kallar det len som en baby när man precis rakat sig och lagt på lite hudkräm. Om du är en av de som undviker att raka dig med hyvel för att det sliter så mycket på huden, då bör du kolla in de här 4 tipsen för att undvika irriterad hud efter rakning!!

se yngre ut Män
Raka av ett par år med hyveln!

3: Börja träna!

Att träna är som att äta mat, alla gör det, det är alltså inte en fråga om ”om man tränar”, utan en fråga om ”vad man tränar”. Tränar du inte är du en anomali, och vill du se yngre ut och framförallt må bra så finns det inga genvägar. Att börja träna är det som kommer ha störst effekt på ditt yttre och ditt inre.

Tränar du så får du bland annat bättre hållning, något som bara det lätt tar bort 3-6 år på ditt yttre.

4: Drick mer vatten & ät bättre!

Din hy säger väldigt mycket om din ålder, och en nyckel till en fin hy är att dricka mycket vatten och äta bra mat!

Precis som med träning så är det här en no-brainer. Äter du skit så kommer du se ut som skit. Vill du se yngre ut så bör du se över din kost ordentligt. Grönsaker skall vara hälften av din tallrik, skräpmat är rimligt 1 gång i veckan, inte mer och färdigmat och frysrätter är helt oacceptabelt att äta. Det är inte jobbigt att koka lite ris och steka en kycklingfilé!

5: Förnya din garderob

Om du inte anser dig själv vara modemedveten så är det tyvärr dags att bli det. En sak som gör enormt stor skillnad på ditt yttre är dina kläder (duh?). Här handlar det inte om att ha trendiga kläder (läs bagybyxor och hipstermössor), det handlar om att ha kläder som är moderna och som passar dig.

Vad är det då för skillnad på moderna och trendiga? Moderna kläder är de som inte får dig att se ut som en grå skollärare i historia. Trendiga kläder är de som placerar dig i ett fack, t.ex. hipster, hiphoppare etc.

Passformen är (som vi sagt så många gånger) kritisk för att man skall se stilig ut, och ser du stilig ut så kommer du också se yngre och mer vital ut!

ser yngre ut man
En bild som får med alla 6 råd. Vältrimmat hår, slätrakat, skräddade kläder och en frisk kropp och hy. Joseph Gordon Lewit är 39 år gammal och kommer troligtvis se likadan ut när han är 45.

6: Sov rätt!

Har du mörka ringar under ögonen och ser lite allmänt ut som en zombie? Då kan du mycket väl ha sömnbrist, något som påverkar din kosmetiska ålder väldigt mycket. Att sova är kritiskt ur många aspekter, inte bara för att se yngre ut.
Din mentala kapacitet försämras avsevärt om du får för lite sömn. Detsamma gäller din uthållighet, ditt humör och möjligheten att vara glad och bekymmersfri. Så se till att sova ordentligt!

För att få koll på din sömn så bör du börja med att läsa på om hur mycket sömn en vuxen behöver, när du hittat ditt behov så är det dags att läsa vår 3-stegs-guide till att sova bättre!

Slutligen

Självklart vill inte alla nödvändigtvis se yngre ut, är du en av de som inte bryr dig om detta så behöver du inte läsa. Är du däremot en rabiat feminist eller dyl. och känner dig manad att kommentera detta eftersom det är så hemskt att alla hela tiden skall hetsa om ålder och utseende så uppmanar vi dig att inte lägga ned någon energi på det, ingen kommer läsa det ändå.

Syftet med den här artikeln är inte att sätta fokus på åldershets eller utseendefixering. Syftet är helt enkelt att komma med tips och råd som kan hjälpa de som helt enkelt vill se yngre ut utan att betala för operationer och andra ingrepp.

Föregående artikelHerrmode Sommar 2020 – Stilen Och Plaggen Som Gäller I Sommar!
Nästa artikelSingle Malt Från Närke, En Stark Berättelse
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.