Här är 4 tips till dig som är trött på att få rödflammig hud när du rakar dig!

Att raka sig är något som är svårt att komma undan, och rakar du dig med hyvel för att få en nära rakning och slät kind så är det lätt att huden blir irriterad och flammar upp. Men det behöver inte bli så, om du bara följer några  grundläggande råd.

Här är 4 enkla tips för att undvika att huden blir irriterad hud efter rakning.

1: Undvik alkoholbaserade produkter

Alkohol torkar ut huden, har du redan en känslig hy så kan alkoholprodukter skada huden rejält. Försök hitta raklödder och ansiktskräm som innehåller organiska produkter som skyddar huden och återfuktar den. Här kan vi varmt rekommendera Lyko.se/Man, de har ett brett utbud av produkter som är bra för din hy, även om den är känslig.

2: Använd en hyvel med färre rakblad

irriterad hud efter rakning
En rakhyvel av högre kvalité skonar huden och minskar irriterad hud efter rakning

De senaste 10 åren har vi fullkomligt överösts med rakhyvlar med 2, 3 och 4 blad! Det framstår som att fler blad är bättre.

Problemet är att fler blad inte nödvändigtvis är bättre, fler blad innebär att huden utsätts för friktion fler gånger. Ett mycket bättre alternativ är en rakhyvel med ett blad av hög kvalité som rakar rent på ett drag. På Lyko.se/Rakning hittar du ett bra sortiment ordentlig rakhyvlar, men även hela rakkit, med borste och allt.

3: Löddra ordentligt

Raklödder minskar irriterad hud efter rakning
Raklödder och borste

Raklöddret skyddar huden och minskar friktionen, dock så applicerar de flesta bara lödder en gång, trots att de kanske behöver göra fler drag med rakhyveln. Har du en känslig hy så rekommenderas det att du applicerar raklödder innan varje drag med hyveln för att huden skall vara skyddad varje gång.

4: Använd ansiktskräm – En grundpunkt för dig som vill undvika irriterad hud efter rakning

Hudkräm minskar irriterad hud efter rakning
Ansiktskräm skyddar och återfuktar huden, vilket minskar irriterad hud efter rakning

Alla riktiga män vet att hudkrämer och liknande inte bara är för kvinnor. Att ta hand som sin hud är viktigt, en ren, fräsch och frisk hy ger ett bättre intryck och i längden kan det bli ett mycket obehagligt hälsoproblem som är svårt att få bukt med. Här rekommenderas en ansiktskräm/balm som inte innehåller vatten om du har en extremt känslig hy. Som vi nämnde ovan så hittar du bra ansiktskrämer och annan hudvård på Lyko.se/Man.

Rakar du huvudet så är det även viktigt att smörja in skalpen efteråt!

Sammanfattningsvis

Om du vill undvika irriterad hud efter rakning så bör du följa dessa 4 grundläggande råd:

  1. Undvik alkoholbaserade produkter
  2. Använd en rakhyvel med färre blad
  3. Löddra ordentligt
  4. Använd ansiktskräm

Följer du de råden så kommer du garanterat att minimera risken för rödflammig och irriterad hy när du rakat dig.

Föregående artikel5 Tips Som Gör Ditt Liv På Nätet Snabbare
Nästa artikelTräna Med Boxningssäck! 2 Bra Pass Och 3 Tips Inför Ett Köp
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.