Vill du bli en bättre man?

Signa upp dig på vårt gratis nyhetsbrev så får du våra bästa tips, råd och guider, rätt i din inkorg varje fredag!

Här är 4 tips till dig som är trött på att få rödflammig hud när du rakar dig!

Att raka sig är något som är svårt att komma undan, och rakar du dig med hyvel för att få en nära rakning och slät kind så är det lätt att huden blir irriterad och flammar upp. Här är några enkla tips för att undvika att huden blir irriterad hud efter rakning.

1: Undvik alkoholbaserade produkter

Alkohol torkar ut huden, har du redan en känslig hy så kan alkoholprodukter skada huden rejält. Försök hitta raklödder och ansiktskräm som innehåller organiska produkter som skyddar huden och återfuktar den.

2: Använd en hyvel med färre rakblad

irriterad hud efter rakning
En rakhyvel av högre kvalité skonar huden och minskar irriterad hud efter rakning

De senaste 10 åren har vi fullkomligt överösts med rakhyvlar med 2, 3 och 4 blad! Det framstår som att fler blad är bättre.

Problemet är att fler blad inte nödvändigtvis är bättre, fler blad innebär att huden utsätts för friktion fler gånger. Ett mycket bättre alternativ är en rakhyvel med ett blad av hög kvalité som rakar rent på ett drag.

3: Löddra ordentligt

Raklödder minskar irriterad hud efter rakning
Raklödder och borste

Raklöddret skyddar huden och minskar friktionen, dock så applicerar de flesta bara lödder en gång, trots att de kanske behöver göra fler drag med rakhyveln. Har du en känslig hy så rekommenderas det att du applicerar raklödder innan varje drag med hyveln för att huden skall vara skyddad varje gång.

4: Använd ansiktskräm – En grundpunkt för dig som vill undvika irriterad hud efter rakning

Hudkräm minskar irriterad hud efter rakning
Ansiktskräm skyddar och återfuktar huden, vilket minskar irriterad hud efter rakning

Alla riktiga män vet att hudkrämer och liknande inte bara är för kvinnor. Att ta hand som sin hud är viktigt, en ren, fräsch och frisk hy ger ett bättre intryck och i längden kan det bli ett mycket obehagligt hälsoproblem som är svårt att få bukt med. Här rekommenderas en ansiktskräm/balm som inte innehåller vatten om du har en extremt känslig hy.

Rakar du huvudet så är det även viktigt att smörja in skalpen efteråt!

Slutord

Förhoppningsvis kan dessa 4 tips hjälpa dig som lider av irriterad hud efter rakning.  Har du några andra tips? Något som du märkt funkar bra? Skriv en kommentar så tar vi med det i artikeln!