Känns det som att allt är emot dig?

Dåligt kan man må av många anledningar, man kan känna sig stressad av tusen olika saker, och det finns hundratals olika typer av ångest. Men gemensamt för dem alla är att det alltid finns en triggande orsak, man mår aldrig dåligt helt utan anledning.

Och det är det här som är så intressant, för väldigt ofta är orsaken till att har en riktigt pissig dag, och mår dåligt, något som är väldigt enkelt att lösa.
Här är 11 frågor att ställa dig själv om du har en dålig dag, frågor som väldigt ofta kommer hjälpa dig må bra igen, med enkla medel.

1: Är du uttorkad?

Var det ett tag sedan du drack vatten så är det lätt att man känner sig lite yr i huvudet och allmänt långsam. Drick ett stort glas vatten, så skall du se att du mår bättre snart.

2: Har du ätit något de senaste 3 timmarna?

Vi vet alla hur fruktansvärt irriterad och dum man blir när man är hungrig. Hamna inte där, se till att äta regelbundet, och känner du dig nedstämd så rekommenderar jag att äta något innan du börjar grubbla över ditt liv och diverse stora frågor.

3: Har du duschat det senaste dygnet?

Det är lätt att känna sig illa till mods när man känner sig ofräsch. Så om du inte duschat på ett tag, gör det nu direkt, och passa på att basta om du har möjlighet.

Har En Dålig Dag 3
När det kurrar i magen är det lätt att känna sig uppgiven eller irriterad, se till att äta något, så skall du se att du mår bättre sen

4: Har du rört på dig något idag?

Du hör säkerligen hört det här tipset 5 gånger bara idag, men det är ju så oerhört effektivt att det tåls att upprepas. Kroppen mår fantastiskt bra av att röra på sig. Ge dig ut spring, har du inte möjlighet till det, ta en rask promenad, har du inte möjlighet till det? Gör lite armhävningar och några squats, allt hjälper!

5: Har du sagt något snällt till någon de senaste dagarna?

Positiva känslor smittar av sig, ge någon i din närhet en komplimang, jag lovar att det kommer att få även dig att känna dig bättre.

6: Har du kramats med någon nyligen?

Se till att få en kram av någon, en vän, ett syskon eller din sambo, det spelar ingen roll, kramar får oss att må bra.

Har En Dålig Dag 2
Har du tagit ut dig fysiskt eller psykiskt någon gång de senaste dagarna?

7: Är du trött?

Ibland ser man inte skogen för alla träd. Är du utmattad så är det lätt att må dåligt och fatta dåliga beslut. Gå och lägg dig istället.

8: Känner du dig ineffektiv?

Har du massvis du borde göra men inte orkar ta tag i? Det är en väldigt vanlig känsla, och det är lätt att känna sig övermannad av allt man vet att man borde göra.

Något som är väldigt viktigt att tänka på om du känner så här är att inte börja skapa en massa prio-listor och checkboxar hit och dit, se bara till att ta första bästa sak och gör den! Det är det överlägset mest effektiva sättet att lätta på trycket.

9: Känner du dig obeslutsam?

Att undvika att fatta beslut i frågor där du faktiskt behöver bestämma något dränerar mer energi än du tror. Du kanske upplever det som att du inte tänker på det, och att du ”kommit undan”, men vartefter dagarna går så kommer du successivt att bli mentalt utmattad, eftersom du undermedvetet vet att det är något du undviker att tänka på. Det funkar helt enkelt inte att gömma sig för sig själv.

Lösningen då? Fatta ett beslut! Det är alltid bättre att fatta ett beslut än att låta saker ligga och jäsa.

Hålla Sig Vaken
Ibland ser man inte skogen för alla träd. Känn efter, är du trött? Gå och lägg dig, du kommer må bättre i morgon

10: Har du tagit ut dig rejält de senaste dagarna?

Har du tränat hårt, festat hårt eller kanske tävlat i något de senaste dagarna? Oavsett vad så blir man mentalt utmattad av krävande aktiviteter, och det är fullt rimligt att man känner sig trött flera dagar efteråt. var inte för hård mot dig själv, se till att vila ut istället.

11: Är du bakis?

Som du kan läsa i vår artikel: ”Varför får man bakfylleångest?” så är det väldigt vanligt att få så kallad bakisångest. Orsaken är att alkohol är ett gift och när kroppen skall göra sig av med det så bildas det en massa kemikalier som får oss att må outhärdligt dåligt. Var du ute och festade igår så är det alltså rimligt att du mår dåligt idag, och inte bara fysiskt då, utan psykiskt. Men det går över i morgon.

Avslutningsvis

Där har du det, orsaken till att man har en riktigt dålig dag kan vara stora svårhanterliga saker som ändrar allt i ens tillvaro, men den kan också vara något så enkelt som att man glömt bort att äta eller bara känner sig ensam. Identifiera problemet och lös det.

Föregående artikel20 Spännande Aktiviteter Att Göra I Stockholm Efter Mörkrets Inbrott
Nästa artikelFörbättra Hälsan Samtidigt som du bygger den perfekta kroppen
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.