Män behöver också produkter och rutiner…

Makeup, hudvård, hårvård, allmänvård. Listan över all vård som rekommenderas alla med hud och hår är lång. Sett till marknadsföringen kan kvinnor verka vara nyckelkunden medan män får nöja sig med skäggvård. Men det är inte bara kvinnor som behöver ta hand om kroppen från topp till tå. Det är minst lika viktigt för män och det är inte hjärnkirurgi att ta hand om sitt yttre, eller inre.

Trots att det inte är särskilt komplicerat att ta hand om sitt yttre finns det ett par saker som är bra att komma ihåg. Huden i ansiktet skiljer sig till exempel från resten av kroppen. Det är viktigt att hitta rätt produkter för rätt hudtyp. Och foundation och concealer kan användas av alla.

Ta hand om ansiktet

Ansiktet är det första man brukar lägga märke till. Det är därför den delen av kroppen som de flesta är mest noga med. En bra rutin börjar med huden. Rengöra, återfukta och skydda är tre budord som många dermatologer förespråkar. Vilka produkter som passar dig beror helt på din hy. Problemhy kräver sina produkter medan torr, oljig eller blandad hy kräver sina. Oavsett typ är det viktigt med en konsekvent rutin. Det innebär att morgon som kväll ska involvera rengöring och återfuktning.

Smink är en rimlig lösning

Ibland räcker däremot inte hudvården till och glåmig och trött hy kan behöva lite hjälp. Här kommer makeup in i bilden. I kategorin smink finns nämligen mer än läppglans och ögonskugga. Där finns foundation, concealer och andra basprodukter som ger huden lyster och liv igen. Dessa basprodukter kan användas av alla, ja smink för män är både ok och rätt vanligt. Det gäller bara att hitta rätt produkt. Likt hudvården är det viktigt att tänka på formeln, men också färgen. För mörka eller ljusa nyanser kommer inte att ge det önskade resultatet.

Vill du kolla närmare på olika alternativ så kan vi rekommendera Lyko.se/Man, de har ett brett utbud av både hudvård och hurvård för män.

man smink tvätta ansiktet

Glöm inte kroppen

Det är lätt att ansiktet får allt fokus. Det är trots allt det som syns först och mest, men resten av kroppen behöver också omtanke. Av alla våra tips för en bra hy så är nog detta det som flest män glömmer bort, man lägger helt enkelt för mycket fokus på ansiktet och så sitter man där sen med torra armbågar eller spruckna knogar när vinterkylan smyger sig på.

I de flesta fall räcker det med att återfukta efter dusch och bad. En mild tvål används för rengöring och efteråt använder man en lotion anpassad för hudtypen. Om man har tendens till torr hy väljer man en lotion för det. Om man har tendenser till acne, eksem eller andra hudåkommor är det extra viktigt att välja rätt produkter, tvål som lotion. Här kan dermatologer, läkare eller apotekspersonal ofta hjälpa till.

Bra hud börjar inifrån

Trots all hudvård, kroppsvård och makeup börjar resan till vårt bästa yttre inifrån. Vad vi äter, vår miljö och träning spelar en stor roll. En bra kost innehåller de vitaminer och mineraler som behövs för att stärka hår och hud. Den består av mycket färg, hälsosamma fetter och kvalitativt protein.

man hudvård antioxidanter

Att vistas utomhus och ta en paus från blått ljus är också viktigt – glöm bara inte solskyddsfaktorn soliga dagar. Sömnen är en annan viktig faktor och en god sömn kan göra underverk. Stress ska helst undvikas och minskas. Långvarig stress kan ha stor inverkan på huden, immunförsvar och andra viktiga funktioner.

Sammanfattande om våra tips för en bra hy

Att ta hand om sig från topp till tå behöver inte vara invecklat eller jobbigt. Allt handlar om att få till en rutin och när den väl finns kommer man sannolikt att både känna sig och se piggare, friskare och fräschare ut. En bra start är att tänka på de här sakerna:

  1. En fin hy börjar inifrån, stressa ned, ät rätt, träna och sov bra!
  2. Smink för män är ok, det är vanligare än man tror och det är inget fel i att täcka över några skavanker om det får dig att känna dig bättre. Kolla in Lyko.se/Man om du vill få lite inspiration
  3. Huden i ansiktet är annorlunda från huden på kroppen, så den behöver behandlas och hanteras annorlunda
  4. Glöm inte kroppen, ansiktet må vara det vi ser först, men kroppslotion är en ovärderlig produkt i all mäns necessärer

Där har du det, våra bästa tips för en bra hy. Må gott!

Föregående artikelTrött På Att Kläder Luktar Surt Efter Tvätt? – Så Slipper Du Det!
Nästa artikelLager På Lager – 5 Tips Som Gör Det Riktigt Snyggt!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.