Betalt annonssamarbete med Glamazon.

Vill du ha ett stiligt skägg så behöver du de här 5 sakerna…

Om du odlat skägg ett tag så vet du att det inte bara är att låta det växa. Skägget är precis som håret på huvudet, man måste ta hand om det, stylea det och vårda det, annars blir det bara en vild röra.

I den här guiden går vi igenom 5 saker kopplade till skäggvård som alla män med ambitionen att ha ett riktigt snyggt skägg behöver ha i sin necessär.

1: Skäggschampo

Precis som håret så behöver skägget tvättas. Det räcker tyvärr inte med att du bara drar handen igenom det med kallvatten. Den stora skillnaden mellan skäggschampo och vanligt schampo är att skäggschampot är särskilt framtaget för att inte torka ut huden i ansiktet, har du någon gång provat att tvätta ansiktet eller kroppen med vanligt schampo så vet du vad jag menar, man känner sig som en bit papper efteråt.

Schampot löser upp fett och håller skägget rent, vilket gör det lättare att stylea, och betydligt fräschare.

Behöver du köpa skäggschampo så hittar du det på Glamazon.

2: Skäggbalsam

För att kunna lösa upp och ta bort fett och smuts i skägget så behöver schampot vara ganska starkt, vilket i längden gör att skägget tappar sin naturliga fukt. Därför använder man skäggbalsam, en produkt som återställer och bevarar den naturliga fukten i ditt skägg.

Behöver du köpa skäggbalsam så hittar du det på Glamazon.

3: Skäggborste

Som nämnt ovan så behöver du ta hand om ditt skägg på samma sätt som du tar hand om ditt hår. Borstar du inte skägget så kommer stråna att spreta åt alla håll och du kommer mer se ut som en mentalsjukhus-patient än en stilig man i skägg.

Behöver du en bra skäggborste så hittar du det på Glamazon.

4: Skäggkam

Borsten och kammen går lite hand i hand, beroende på vilken typ av skägg du har så klarar du dig ofta med den ena eller den andra. Men om du har ett väldigt styleat skägg så kan du behöva borsten till vissa delar (t.ex. kinderna) och kammen till andra (t.ex. mustachen).

Behöver du en bra skäggkam så hittar du det på Glamazon.

5: Skäggolja

För att kunna stylea skägget och få det att ligga precis som du vill ha det så behöver du skäggolja. Oljan gör det lättare för dig att forma och kontrollera skäggets strån, så att du får en ”skäggfrisyr” så att säga.

Behöver du köpa skäggolja så hittar du det på Glamazon.

Sammanfattningsvis

Att ha ett snyggt skägg är inte bara en fråga om att sluta raka sig några veckor. Precis som håret på huvudet så behöver skägget tas om hand om, och styleas för att det ska se snyggt ut.

Börja med att hålla ditt skägg rent och återfuktat med hjälp av skäggschampo och balsam. Sedan applicerar du skäggolja som gör det lättar ett forma skägget, vilket du gör med en skäggborste och/eller en skäggkam.

Förhoppningsvis kan de här 5 produkterna och våra tips på hur du använder dem hjälpa dig få ett riktigt snyggt skägg!

Föregående artikelSingle Malt Från Närke, En Stark Berättelse
Nästa artikelSvenska spelmarknaden före och efter den svenska licensen
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.