Låt inte skägget växa vilt, ta hand om det…

Har du, eller jobbar du på, ett stiligt skägg? Men undrar samtidigt vad skäggolja är, och vad den är till för? Då är du inte ensam. Av någon anledning så är skäggolja en relativt okänd produkt, och många tror att det är ett nytt påhitt. Så är inte fallet, nej, skäggolja har använts oerhört länge av män i alla möjliga kulturer.

I den här guiden går vi igenom skäggoljans olika fördelar, hur du ska applicera oljan för bästa effekt samt var du kan hitta riktigt bra skäggolja.

Skäggolja återfuktar både skägget och huden

Precis som babyolja så har skäggolja en återfuktande effekt på huden, men också skägget i sig. Oljan ser till att huden håller sig frisk, och ger samtidigt skägget en riktigt fin lyster.

skäggolja bulldog tips 2023

Som vi nämnt tidigare så är det oerhört viktigt att återfukta huden regelbundet, annars åldras den både snabbare och på ett mycket mindre angenämt sätt.

Skäggolja håller bångstyriga skäggstrån under kontroll

Något många missuppfattar angående skägg är att det skulle vara snyggt med skägg oavsett hur det ser ut, det stämmer så klart inte, skägg är precis som håret uppe på huvudet, du behöver göra något snyggt av det för att det ska vara snyggt.

Just därför finns det produkter så som skägg- och mustaschvax, skäggkammar och andra praktiska groomingprodukter som är till för att hjälpa dig stylea skägget snyggt.

skäggolja proraso 2023

Skäggolja då, hur hjälper den dig att ha ett snyggt och välskött skägg? Jo, oljan hjälper dig att få kontroll på de där bångstyriga skäggstråna som gärna vill sticka ut åt alla möjliga håll, lite som Stig Helmers tofs på huvudet.

Applicera oljan och kamma sedan ut den i skägget för bästa möjliga ”anti-bångstyriga-strån-effekt”.

Skäggolja eliminerar fjällig hud i skägget

Eftersom oljan återfuktar huden under skägget så hjälper den så klart till att minimera torr och fjällig hud i skägget. Du vet såna där vita flagor man ofta ser på folk, även kallade smjäll (skäggmjäll).

skäggolja refresh 2023

När ska man använda skäggolja?

Skäggolja appliceras bäst precis efter att du tvättat och skrubbat ansiktet. Då har du minimalt med döda hudceller och en ren och mottaglig hud. Behöver du komplettera necessären med både skäggolja och hudvårdsprodukter så kan vi rekommendera Bulldog, de har en komplett serie för män, med allt från ansiktskräm till tvätt och skrubb, och så klart även olja för skägget.

Applicerar du skäggoljan utan att du tvättar och skrubbar ansiktet först så kapslar den bara in de döda hudcellerna och smutsen, vilket lätt kan leda till skäggfinnar.

cremo 2023

Kan man inte bara använda babyolja?

Babyolja är som sagt också återfuktande, men babyolja i skägget kommer göra det oerhört flottigt och glansigt, och det är inte riktigt det du är ute efter. Så kör därför med ordentlig skäggolja, som är skapad just för ändamålet att få ditt skägg att se fräscht och välvårdat ut.

Vart kan man hitta bra skäggolja?

Är du ute efter bra skäggvård, t.ex. skäggolja som kan hålla dina bångstyriga strån i schack och din hud återfuktad och härlig? Kolla då in Notino, de har ett brett sortiment av all typ av skäggvård, både skäggolja och rakhyvlar av hög kvalité, allt från noga utvalda varumärken.

Sammanfattningsvis

Skäggolja har använts i hundratals år av män i alla möjliga kulturer. Oljans huvudsakliga effekt är att återfukta huden och skägget, samt att ge skägget en fin lyster.
Oljan appliceras genom att först smörjas in och sedan kammas ut i skägget, efter att du först tvättat och skrubbat ansiktet.

Ta hand om både skägg och hud, använd skäggolja!

Föregående artikel4 Tips Som Hjälper Dig Hitta En Svensk Pålitlig Sport-betting-site
Nästa artikel3 Klassiska Herr-Accessoarer Och Hur Du Bär Dem Bäst
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.