Sova, finns det något bättre? Ironiskt nog är det många som sover alldeles för lite, är du en av dem?

Att sova är ju helt fantastiskt, men det kan också vara skönt med lite fler vakna timmar, frågan är dock vart gränsen går för när man sover för lite och drar på sig lite sömnbrist?

Här är tre tecken på att du kan lida av sömnbrist:

  1. Behöver du en väckarklocka för att vakna på morgonen?
  2. Somnar du inom 5 minuter från att du gått och lagt dig?
  3. Dricker du mycket kaffe/energidryck under dagen för att hålla dig vaken?

Om du svarar ja på 2 av 3 ovanstående frågorna så kan det vara värt att försöka sova lite mer. Sömnbrist kan få katastrofala följder, i t.ex. trafiken. Sömnbrist under längre perioder sliter också mycket på kroppen och sinnet, så du gör dig själv en otjänst i det långa loppet om du försöker få några extra timmar på dygnet i utbyte mot mindre sömn.

Hur vet man om man har sömnbrist?

Som vanligt är det alltid trevligt att använda alla sinnen när man skall lära sig något, så här är även en video från In59seconds som skall försöka svara på frågan ”Hur vet man om man har sömnbrist”. Den innehåller även ett kort test som kan avslöja om du eventuellt behöver sova lite mer på nätterna.

Föregående artikelVilka länder dricker mest alkohol? Europa är minst sagt plågat
Nästa artikelEAs presskonferens från E3 2014 – Det gamla vanliga, plus en gnutta nytt
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.