EA bjöd på nytt Starwars Battlefront, Battlefield-spinoff och det gamla vanliga

Årets händelse för alla Gamers inleddes igår i Los Angeles. E3 är lite som julafton för alla vi som älskar spel. Här är lite kort om en av de största utgivarnas presentation.

Dice

Electronic Arts är inte direkt kända för att strössla med överraskningar. Inte ens under världens största och mest betydelsefulla spelmässa, E3. Just därför blev jag både förvånad och smått lycklig när de inleder jippot med att svenska representanter från Dice börjar snacka om nya Star wars: Battlefront. Ett oerhört lovande spel som utannonserades för ett bra tag sedan. det har dock varit dödstyst om det den sista tiden.
Kortfattat är Star Wars Battlefront ett ”Battlefield i Star wars-tappning”. Tyvärr visades bara några sekunder av själva spelet, som såg olidligt snyggt ut och skapade ett saftigt mersmaksvärde.
Man kan lugnt säga att Dice stod för det mesta snasket i Ea:s godispåse. Inte helt oväntat visades Mirrors Edge 2 upp, uppföljaren till ett av förra generationens absolut bästa spel.

Battlefield Hardline

Vidare från Dice fick vi en spin-off, vid namn Battlefield: Hardline. Ett tjuv och polis-spel med Battlefield 4-motorn Frostbite 3, där man i New York-miljöer liksom i Payday spelar som tjuv och begår bankrån, eller polis som ska stoppa dem. Trailern (som du hittar här under) är helt underbart kaotisk ut och betan går för ett begränsat antal personer att få tag på redan nu på Battlefield.com.

Dragon Age

Vi fick även en matig visning av Dragon Age: Inquisition, som ser ut att ha tagit ett rejält steg ifrån de tidigare delarna i serien, med bl.a. ett tredjepersonsperspektiv istället för isometriskt som tidigare. Grafikmässigt såg det stundtals smått perverst snyggt ut, vilket är lätt hänt när man så frodigt snor från Bethesdas Elder scrolls. Det är med andra ord bra att sno snygg grafik.

dragon age inquisition e3 2014
Dragon Age Inquisition ser snuskigt snyggt ut, kanske tack vare lite helt vanlig ”idéstöld”. Vilket bara är bra!

Det väntade

I övrigt bjöds vi på det helt vanliga och väntade tjafset om nya delar i Ea:s årliga utgåvor av Fifa, Nhl, Madden och Ufc. Inga speciellt ingående detaljer om uppdateringar gjordes, förutom en stor vikt som lades på att Bruce Lee ska gästspela i Nya Ufc.

Sims 4

Slutligen fick vi även se lite från The Sims 4, med identiskt utseende som det flera år gamla sims 3, dock med en uppsjö nyheter under ytan. Smartare simmar, ännu mer detaljerade personifieringsmöjligheter både fysiskt och psykist utlovades.

Slutsats

Man kan enkelt sammanfatta EAs presskonferens från E3 2014 med: ”Mer av allt helt enkelt”, vilket kanske borde vara Ea:s nya motto, för det är precis vad det är. Även om många uppföljare uppskattas, så hade det inte varit fel med lite fler nyskapande och oberoende titlar.

Föregående artikelHur vet man om man har sömnbrist? Enkelt test på 59 sekunder
Nästa artikelFilip och Fredriks Podcast #200 – Metallica bites the dust
Ett liv utan spel, whisky och musik är inte ett jag skulle ha speciellt superkul i.