Stress är som en pest som sprider sig i kroppen, om du inte hanterar den så kommer den till slut att äta upp dig

Ofta känns kvinnor mer bräckliga än oss Män, men bara för att Man så är man inte osårbar, det är lika vanligt att Män känner sig stressade som kvinnor och det är något du måste vara försiktig med för att inte få permanenta problem.
Här är 5 enkla knep för att hantera stress.
Nästa gång du bli överkörd på jobbet, inser att du aldrig kommer hinna med allt eller bara känner dig maktlös, prova några av de här tipsen så skall du se att du kommer bli av med din stress fortare än väntat.

1: Andas

Ta några djupa andetag, sänk axlarna och känn hur din puls går ned. Denna enkla metod kan sänka stressnivån på bara några sekunder.

2: Ta en paus

Lämna det du håller på med och gå någonstans där du kan ta det lugnt några minuter. Man har alltid rätt till en paus om man börjar må dåligt, och en kort paus kan vara ett effektivt sätt att rensa taknarna och stressa ned.

3: Gå på en promenad

På med skorna och gå en kort promenad, 10-15 minuter räcker för att du skall få lite frisk luft och en chans att tänka på något annat. Kroppen älskar att röra på sig så du bör omedelbart känna dig bättre så fort du kommer ut.

stressa-ned
Känner du dig stressad? Gå ut och jogga, få saker rensar hjärnan så bra som motion

4: Ring en vän

Hjärnan gillar social kontakt. När vi interagerar med våra nära och kära så släpper hjärnan ut hormoner som ger oss en känsla av välbefinnande. Ring din mamma, din bror eller en bra vän, efter att ni pratat några minuter så kommer du märka att du känner dig mindre stressad.

5: Träna!

Motion är bra för båda kroppen och hjärnan. Känner du dig stressad så och har tid över så rekommenderad jag dig att gå till gymmet eller gå ut och springa. Inget rensar hjärnan så bra som ett ordentligt träningspass, förutom sex kanske, så har du lite sex nära till hands så bör du börja med det.

Föregående artikel3 Riktigt snygga herrarmband från ”Storebror i väst” – Gör din outfit personlig med detaljer
Nästa artikelSex innan match, bra eller dåligt? Vi säger kör hårt.
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.