Planera du dina outfits! Så undviker du alla vanliga stilmissar och slipper se ut som du är med i Paradise hotell, eller på en valvaka

Att planera sin garderob och sina outfits kan låta tråkigt, och lite överdrivet. Men det gör tillräckligt stor skillnad för att det skall vara värt det!

Om du är den typ av man som gillar kläder och är intresserad av mode och trender, då behöver jag inte förklara fördelarna med att tänka igenom sin outfit för dig. Är du däremot en man som inte bryr sig men som ändå vill vara stilig och välklädd, då kommer du uppskatta all tid och energi du spar om du planerar dina klädköp och outfits. För att göra ditt liv då enkelt som möjligt så har vi tagit fram den här guiden som går igenom 5 vanliga stilmissar, och hur du undviker dem.

Så tänk på det här när du köper kläder och planerar dina outfits, eller bara väljer kläder på morgonen för den delen.

1: Överdrivet accessorerande

För mycket accessoarer

Armband, klockor och andra accessoarer kan vara riktigt snyggt. Men bara när de används med måtta. Att överdriva sina accessoarer förvandlar dig från en stilmedveten man, till en Paradise-hotell-mupp utan koll. Det som gör accessoarer så pass effektfulla är att de kan sätta dit en personlig detalj, men bara om du använder dem rätt.

Så kom ihåg, ta inte på dig alla armband, klockor och ringar på en gång. Välj med omsorg och skapa en delikat mix.

2: Felaktigt matchande

skall-brostnasduken-matcha-skjortan-eller-slipsen

Bröstnäsduken är en fantastisk detalj. Den kan göra så mycket för din outfit men är samtidigt så enkel. Att matcha Bröstnäsduken med slipsen är dock en allt för vanlig stilmiss, en stilmiss man möts av så fort man tittar på någon form av politiskt inslag på nyheterna.

Kom ihåg. Bröstnäsduken skall alltid matcha skjortan. Inte slipsen!

3: För tighta kläder

För tighta kläder

För stora kläder är självklart hemskt, men det är nästan lika vanligt (och fult) med för tighta kläder. Att ha en ”skräddad” outfit innebär inte ultra slim fit, det innebär kläder som sitter precis lagom. Här nedanför är en länk till vår guide till hur dina kläder bör sitta för att få till en”skräddad” look.

4. Följ inte trender för hårt

Följa trender

Vill du se stilig och genomtänkt ut så är det kritiskt att följa trender. Det betyder dock inte att du skall hoppa på alla trender som kommer, och särskilt inte all på en gång. Att vara stilmedveten och ha koll innebär att man är medveten om trenderna och väljer ut det som man passar bäst i.

Du vill ju inte se ut som en julgran. Något som lätt händer när man anammar alla trender på en gång. *host* Hipsters*host*

5: För långa byxor

För långa byxor

Inget säger ”jag bryr mig inte om mitt utseende” så mycket som ett par för långa byxor. Om du inte bryr dig så är det så klart skitsamma vad vad folk tycker om dig. Men vill du se stilig ut så är rätt längd på byxorna helt kritiskt.

Det här är dock något väldigt många inte riktigt lyckas få kläm på. Är du osäker så rekommenderar jag att klicka på länken nedan.

Föregående artikel4 Skyltar från framtiden – Skynet är bara en tidsfråga!
Nästa artikelDen Treögda Korpen lovar att ge dig ”The Vision”!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.