För slappa kläder ser ut som skit, men för tighta kläder är heller inte snyggt, och det är allt för vanligt!

En allt för vanlig stilmiss är att ta allt för hårt på rekommendationen ”skräddad look”. En skräddad look är kläder som sitter så pass bra att de skulle kunna vara skräddarsydda. Det betyder oftast kläder som sitter relativt tight. Man skall så klart undvika för stora tröjor, för stora byxor etc. Inget är så ute och smaklöst som oversized. Men ”skräddat” betyder inte super-slim fit, som många verkar tro.

Allt för ofta ser man som sagt män som tagit för hårt på ”skräddat” och har för små byxor, tshirts, skjortor och kostymer. Om en kavaj veckar sig i sidorna när du knäpper den så är den för liten. Om du visar magen när du rör på sig så är T-shirten för liten etc. Så tänk på det, ”skräddat” handlar inte om super slimfit, det handlar om kläder som sitter perfekt! Här nedanför är en bild som visar hur kläderna inte skall sitta, och lite längre ned några exempel på hur de faktiskt ska sitta.

När du ändå läser det här så borde du passa på att ögna igenom vår guide som besvarar frågan: Hur skall en kostym sitta.

För tighta kläder

Här ser du 3 exempel på kläder som är för tighta. Du ser att kavajen veckar sig i sidorna när den är knäppt och du ser hur t-shirten skär in under armarna.

För tighta kläder
Exempel på för tighta kläder

”Skräddade kläder”

Här är några stilmedvetna exempel på en skräddad look, alltså kläder som sitter precis rätt.

För tighta kläder
Bra exempel på väl sittande kläder

Sammanfattningsvis

En skräddad look handlar inte sumper slim fit, utan om kläder som sitter precis rätt och som du samtidigt kan röra dig i utan att visa magen eller att kavajens knappar flyger iväg.

Föregående artikel10 Människor med superkrafter – Coolare än Aquaman!
Nästa artikel24 Solnedgångar på en dag – Citizen jagar solen
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.