Ett par byxors passform kan totalt förstöra din outfit, men också göra den helt perfekt

Just längden på byxorna är något de flesta faktiskt missar. Man rullar upp dem, en låter dem bara vecka sig över skon. Faktum är att ett par för långa byxor har större impact på din outfit än du tror.

Man brukar säga att skorna säger allt om en man, det håller jag inte riktigt med om, jag skulle vilja slänga in byxorna där också.
Ett par för långa byxor är en tydlig signal på att man inte bryr sig och inte har något plan. Varför?
Ett par för stora byxor kan bero på att man gått ned i vikt nyligen, vilket är fantastiskt, och något man förtjänar en high five för. Ett par för små byxor kan bero på julfirande, eller någon annan semester-diet. Men ett par för långa byxor finns det ingen ursäkt för, du har ju knappast blivit kortare de senaste månaderna. Det enda det tyder på är att du var för lat för att ens titta på längden när du köpte dem.

När du ändå läser detta så borde även slänga ett öga på guiden: Hur skall en kostym sitta?

För långa byxor

För långa byxor veckar sig vid ankeln/fotleden, de hänger liksom över skon och gör att man ser pösig och allmänt slapp ut.

För långa byxor
2 Exempel på för långa byxor

Lagom långa byxor

Byxor med perfekt längd slutar en liten bit efter att skon börjat, men om man sätter sig ned så åker de upp en bit och visar strumporna.

för långa byxor
4 Exempel på lagom långa byxor
Föregående artikelDracula Untold – Dags att återuppliva Dracula (pun intended)
Nästa artikelHur Mycket Är Ett Kilo Fett? Och Hur Du Blir Av Med Det!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.