The Big Three!

När det kommer till accessoarer brukar tjejerna vara bra mycket duktigare på att addera och byta accessoarer utifrån vilka kläder dom har för dagen. Detta trots att vi alla vet att knepet bakom en intressant outfit ligger i detaljerna. Även vi killar måste bli bättre på att våga experimentera och testa oss fram! Här listar vi dom tre viktigaste accessoarerna för män som är enkla att variera sig med och som nödvändigtvis inte måste kosta skjortan.

Vill du utöka garderoben med nya accessoarer så rekommenderar vi starkt Arket, de är i särklass bäst på accessoarer för män i Sverige.

1. Näsduken

hur viker man en bröstnäsduk 2

Vare sig du bär kavajen till kostymbyxan eller jeansen är bröstnäsduken den ultimata accessoaren för att få till din personliga touch. Prismässigt kan du i stort sett lägga vad som helst. Allt ifrån 99:- hos dom stora kedjorna, till handvävda för 599:-. Satsa på billigare märken och köp hellre på dig flera olika sorter att kunna byta mellan. En sidennäsduk kan du faktiskt komma över för en hundring, även om det givetvis inte är samma hantverk som den för det fyrdubblade priset.

En bra tumregel att följa om du bär näsduken tillsammans med fluga eller slips är att dom aldrig ska vara i identiskt tyg eller mönster. Våga bära rutigt med prickigt eller rött med orange! Vill du inte bryta av helt kan du alltid plocka upp någon gemensam färg eller mönster. Har du exempelvis en marinblå slips tar du till en näsduk i paisleymönster där den marina tonen finns representerad.

Det blir också mer intressant om du bryter grövre material mot glansigt. Varför inte köra en silkesnäsduk i fickan på tweedkavajen?

Snygga näsdukar i alla tänkbara mönster och färger hittar du bäst på Arket.

2. Klockan

Klockan är en utav de vanligaste accessoarerna och som har hängt med riktigt länge om man ser tillbaka i tiden. Ett bra armbandsur är ett måste i varje mans garderob! Satsa på ett klassiskt ur i retromodell, eller varför inte leta reda på en äkta retro i gammelmorfars byrålåda? Tidlöst och elegant funkar alltid! Välj en klocka med avskalad urtavla och läderband framför en med massa onödiga funktioner.  En stilren och enkel klocka går aldrig ur tiden och funkar lika bra på jobbet som till fest. 

Armbandsuret är en accessoar som inte särskilt ofta byts ut och som inte tas av förens det är dags att duscha. Det är därför viktigt att klockan är praktisk att ha på sig. Den ska kännas lätt på armen och inte störa några av dina vardagsrutiner så som när du byter kläder.

matcha klocka med outfit

Vill du investera i en klocka som du känner att du kommer bära på handleden 24/7 så gå upp i prisklass. Om inte, finns det bra märken med bra kvalité för en överkomlig peng. Det brittiska märket Uniform Wares erbjuder en hel uppsjö modeller och i olika stilar att välja bland. Kostar alltifrån 1000 upp till 7000.

Är du ute efter en sparsmakad klocka är det omåttligt populära svenska märket Daniel Wellington det optimala. Olika storlekar på urtavlan, metaller och utbytbara band i italienskt läder finns att välja mellan. Att den dyraste klockan kostar 1995:- är inte direkt någon nackdel.

3. Armbandet

bangle-armband herr metall

Armbandet är ett allt för underskattat smycke! Det är både prisvärt och en enkel detalj som inte behöver dra så mycket uppmärksamhet om man så inte vill. Ett sobert läderarmband är t.ex. det perfekta komplementet till klockan på mer formella tillställningar. Det finns dessutom flera stela modeller i rostfritt stål som fungerar lika bra tillsammans med klocka som utan. Grafisk design ger alltid ett intressant uttryck!

Till en skjorta i kraftigare material passar alltid surf-looken med flätade armband och träpärlor. Känslan ska vara att du köpt ett nytt armband på varje stopp under tågluffen genom Asien.

Riktigt snygga armband i olika material och stilar finns på Arket.

Ute efter en ny klocka?

Är du ute efter en ny snygg klocka som matchar din stil och din garderob? Kolla då in Klockia eller Daniel Wellington. Där hittar du mängder av snygga klockor som bör passa, oavsett din budget.

Sammanfattningsvis

Dina accessoarer kan verkligen lyfta din outfit, om du på ett snyggt sätt parar ihop dem med resten av dina kläder, och självklart tänker på att inte ha för många accessoarer, för det är bara tacky.

Vill du utöka garderoben med nya accessoarer så rekommenderar vi starkt Arket, de är i särklass bäst på accessoarer för män i Sverige.

Föregående artikel9 Tecken På Utbrändhet Du Bör Hålla Extra Koll På
Nästa artikelStödstrumpor För Män – Inte Bara Något För Äldre Damer
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.