De är inte bara äldre damer som bär stödstrumpor…

Stödstrumpor kan låta som något bara gamla tanter bär. Men så är inte fallet, nej både unga män och kvinnor bär stödstrumpor och behovet är faktiskt större än man kan tro.

I den här guiden går vi kort och koncist igenom varför man har stödstrumpor samt 3 tillfällen eller situationer där det är fördelaktigt med stödstrumpor för män, vi går även igenom hur man bäst tar hand om sina strumpor.

Ökad blodcirkulation

Det primära syftet med stödstrumpor är att öka blodcirkulationen i benen. Dålig blodcirkulation kan nämligen leda till åderbråck, vilket inte bara drabbar män i pensionsålder. Trycket från strumporna hjälper till att pumpa upp blodet mot kroppen igen, så att det inte ”fastnar” nere i benen.

Tre tillfällen för stödstrumpor för män

Syftet med stödstrumpor är som sagt att hjälpa till med blodcirkulationen. Här nedan listar vi tre tillfällen då den funktionen är extra värdefull. Stöter du på någon av dem regelbundet? Ja då kanske du ska prova ett par stödstrumpor ett par gånger och se om det gör någon skillnad.

1: Långa flygningar

Det vanligaste användningsområdet för stödstrumpor är vi långa flygningar, eftersom man då sitter väldigt stilla med benen och har svårt att röra på dem på grund av det begränsade utrymmet. Här kan ett par stödstrumpor göra underverk och verkligen hjälpa till att förhindra blodproppar i benen, något som kan vara farligt på riktigt.

2: Aktivt arbete

Har du ett högst aktivt arbete där du gång tiotusentals steg per dag så känner du säkert igen känslan av att vara trött i benen när du kommer hem. Benen kanske värker lite, du känner varje hjärtslag i vadmusklerna. Om det här är något du upplever regelbundet så kommer ett par stödstrumpor göra stor skillnad. Släpp tanken om att det bara är äldre kvinnor som har stödstrumpor, ge dem en chans och förbättra din livskvalité.

3: Stillasittande arbete

Ironiskt nog så är det lika relevant med stödstrumpor om du har ett arbete där du sitter still majoriteten av tiden, av samma anledning som vid långa flygningar helt enkelt. Stillasittande, oavsett om det är på jobbet eller fritiden är extremt skadligt för hela kroppen, och din mentala hälsa. Är du tvungen att sitta still på jobbet, kanske är du busschaufför eller liknande, ja då kan du åtminstone investera några hundralappar i stödstrumpor och göra dina ben en tjänst.

Så tar du hand om dina stödstrumpor

Kort och gott så ska du behandla dina stödstrumpor som en mix mellan vanliga strumpor och en t-shirt.

  • Glöm inte att tvätta dem varje dag, precis som vanliga strumpor. Annars är fotsvampen och odören där
  • Strumporna ska inte torktumlas!
  • Stödstrumpor ska inte hänga i direkt solljus eller på varmt element, gör de det så blir elastanet hårt och strumporna tappar sin stretchighet

Sammanfattningsvis om stödstrumpor för män

Tre viktiga key takeaways när det gäller stödstrumpor för män:

  1. Det är inte bara äldre kvinnor som bär dem, de är lika relevanta för män
  2. Har du ofta trötta ben, eller vet med dig att du sitter stilla många timmar per dag, ja då bör du prova ett par stödstrumpor för att se om de gör skillnad
  3. Glöm inte att tvätta dem precis som vilka strumpor som helst. Du svettas om fötterna och du vill ju så klart inte få fotsvamp bara för att du glömt tvätta stödstrumporna

Lycka till med benen!

Föregående artikelDe 3 Viktigaste Accessoarerna – Glöm Inte Detaljerna
Nästa artikelInstoppad Skjorta På Rätt Sätt, Oavsett Linne Under Skjortan Eller Ej
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.