Betala mycket eller lite, det är frågan…

Vissa plagg är precis lika snygga och sköna oavsett om du köper en billig variant eller ett lyxigare alternativ. T-shirts är ett bra exempel, hittar du bara ett bra märke så kan en t-shirt för 99kr vara betydligt mycket bättre än en likadan t-shirt för 799kr. Men sen finns det plagg och accessoarer på andra sidan spektrat alltså de som sitter markant mycket bättre eller bara är rejält mycket snyggare om du väljer en lyxvariant.

Men är det värt att betala massvis med pengar för kläder och accessoarer? Ja, ibland är det verkligen det. Här listar vi 7 dyra klädesplagg och accessoarer som är väl värda att investera lite extra i!

1: En rock

rock eller skepparkavaj vilken passar mig

En snygg vinterrock kan du hitta för 1000kr, problemet är bara att den inte kommer hålla dig varm de riktigt kalla dagarna. Vill du vara varm i din rock, utan att behöva bära en väst under rocken så behöver den vara i kashmir eller kashmirmix, ren ull håller tyvärr inte när det börjar krypa ned mot -5 och ännu kallare. Och som du förstår (och kan avgöra av materialets namn) så är kashmir betydligt mycket dyrare än vanlig ull.

Vad kostar en kashmirrock?

Du kan hitta en bra rock i ull- och kashmirmix från ca 5000kr, vill du ha en i ren kashmir så kommer den ligga på runt 9000kr och uppåt. Är du ute efter en ny rock så rekommenderar vi att du kollar in Care of Carl, de har ett brett utbud av riktigt fina rockar i hög kvalité.

2: Skinnhandskar

bruna skinnhandskar herr

Kör du en dressad stil i rock/skepparkavaj, chelsea boots och en delikat mössa så är din outfit aldrig komplett utan ett par riktigt snygga skinnhandskar. Men vill du att de ska åldras med stil och sitta som ett smäck så behöver du lägga en slant, men det är väl värt det!

Vad kostar ett par bra skinnhandskar?

Priset kan variera oerhört mycket, men har du en budget runt 1000kr så kommer du få ett par riktigt härliga och väl sittande handskar som kommer hålla i åratal framöver. Fina handskar i bra kvalité hittar du på Arket, de är i särklass bäst i Sverige när det gäller accessoarer för män.

3: Ett bälte

flätat läderskärp brun svart

De flesta accessoarer i skinn har en fantastisk livslängd, och den blir bara längre ju bättre produkt du väljer. Ett bälte av bra kvalité kan utan problem hålla i 6-8 år, och med tanke på hur ofta du använder det så är det egentligen inte några pengar att tala om.

Vad kostar ett bra bälte?

Lägger du runt 1000kr och uppåt så kommer du komma ut från butiken med ett högkvalitativt bälte som kommer hålla i åratal och bara bli snyggare med tiden. Snygga bälten i hög kvalité hittar du på Care of Carl eller Arket, båda har ett bra utbud bälten som kommer hålla många år.

4: En weekend bag

weekendbag dyr värd pengarna

Investerar du i en weekend bag av hög kvalité så kommer du kunna bära med dig den i minst 10 år. Den kommer även åldras med stil och stå emot repor och andra skador alldeles galant. Kort och gott så är det värt investeringen, speciellt eftersom du kan använda den till allt från gymbesök till just weekendresor till diverse härliga städer.

En liten bieffekt av att äga en riktigt snygg weekend bag är att du kanske blir mer sugen på weekendresor, och det är ju alltid nice!

Vad kostar en bra weekend bag?

För en snygg weekendbag i skinn behöver du lägga runt 5000kr och uppåt. Vill du investera i en ny väska så kan vi rekommendera att du kollar in NK.se.

5: Bra strumpor

färgglada strumpor till kostym

Det kan kännas meningslöst att lägga pengar på något så trist som strumpor, men om du inte provat ett par i ett material som andas (t.ex. bambu) så är det definitivt dags att du vidgar dina strump-vyer!

Vad kostar ett par bra strumpor?

Ett par sjysta strumpor är så klart inte speciellt dyra i jämförelse med en weekend bag, men jämför du dem med ett 10-pack från Dressman för 99kr så känns det så klart dyrt med ca 150kr för ett par strumpor. Men när du trär på dem över fötterna och kör ned dem i ett par randsydda skor, då kommer du förstå skillnaden.

6: Randsydda skor

brogue skor herr

Ett par randsydda skor är i grund och botten sydda istället för limmade. Vilket är betydligt mer komplicerat och tidskrävande, men resultatet är ett par fenomenalt hållbara, stiliga och robusta skor. Konstruktionen är dock lite mer komplicerad än så, men det är den huvudsakliga skillnaden.
De aktörer som tillverkar randsydda skor satsar, av förklarliga skäl, på premium-material och stöper varje par i en stolthet som bottnar i kvalitén och hantverket. Har du väl provat ett par randsydda skor så kommer du förstå varför det är värt att lägga dubbelt så mycket som för ett par vanliga skor.

Vad kostar ett par randsydda skor?

Randsydda skor går att få tag på från ca 2500kr och uppåt om du köper via till exempel Meermin Mallorca. I butiker i Sverige får du dock räkna med 3000kr och uppåt. Vill du handla randsydda skor online så kan vi rekommendera Care of Carl.

7: Necessär

dyra kläder necessär

Om din första tanke är: ”Necessär? va? jag är ju en man, vi använder inte necessär!” så får du ta och örfila dig själv och sluta bete dig som en fjolla. Självklart använder riktiga män necessärer, och de är dessutom välfyllda!

Anledningen till att du bör investera lite mer i din necessär är dels för att det ser bra och ansvarsfullt ut när diverse kvinnor inspekterar ditt badrum, men primärt eftersom en necessär av hög kvalité håller i oerhört många år.

Vad kostar en bra necessär?

För en snygg necessär som håller en halv livstid får du lägga runt 1500kr och uppåt. Fina necessärer hittar du på både Care of Carl och Arket.

Ute efter nya premiumkläder?

Kolla då in vår Arket, de har ett brett utbud av klassiska och moderna kläder för män.

Sammanfattningsvis

Det finns vissa typer av produkter som det garanterat är värt att investera lite extra i, en gemensam nämnare hos många av plaggen/accessoarerna nämnda ovan är skinn och läder. Detta dels eftersom skinnprodukter oftast bara blir bättre och bättre med åren, men också eftersom riktigt billigt skinn sällan är speciellt snyggt.

Ska du köpa något av plaggen i den här listan så rekommenderar vi helt enkelt att fundera en extra gång på din budget, och åtminstone prova en lite lyxigare variant av plagget/accessoaren, oftast kommer du känna en rejäl skillnad och inte vilja gå tillbaka till det billigare alternativet. Men ska du köpa en t-shirt så finns det ingen anledning att knäcka hushållsbudgeten, det finns bra t-shirts för runt 100kr.

Föregående artikel4 Knep För Att Bota Bakfylleångest – Lindra Din Ågren
Nästa artikelTestosteronbrist – 4 Vanliga Tecken Och 5 Nackdelar!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.