Även när det gäller t-shirts så är det skillnad på en välkomponerad outfit och en ihopsläng sådan…

Man kan nog säga att t-shirten är det simplaste av alla plagg. Men bara för att det är ett simpelt plagg så betyder det inte att man kan bära den hur som helst och få till en riktigt snygg outfit. Nej det finns så klart stiltips och regler här också, även fast det bara är ett simpelt basplagg. Så när det gäller stil är den helt enkelt lika komplex som alla andra plagg, trots att den är så basic.

I den här guiden får du lära dig allt om hur du snyggast matchar t-shirten med resten av dina kläder för att få till en så snygg outfit som möjligt!

Om du är ute efter snygga t-shirts i lite olika prisklasser så kan vi varmt rekommendera Asos, COS, Care of Carl och Orlebar Brown, i den ordningen sett till prisklass.

Men först, hur ska den sitta?

Kolla in vår guide: ”Hur ska en T-shirt sitta?” eller den här smidiga videon nedanför.

Hur bär man upp och matchar t-shirten snyggast?

Här nedanför får du tips på hur du snyggast kombinerar din t-shirt med både andra plagg och rätt färger.

Plagg som passar till t-shirt

Eftersom t-shirten är så oerhört basic, och troligtvis det plagg alla har flest av, oavsett stil, så funkar den så klart till det mesta. Men det finns vissa kombinationer av plagg som gör sig extra bra.

T-shirt, jeans och sneakers

Enkelt, tidlöst och alltid lika snyggt.

matcha t-shirten snygg outfit man

T-shirt, kavaj och jeans

En klockren kombination när du vill ha en outfit som är ”smart casual”. En klockren mix av dressat avslappnat och bekvämt.

T-shirt, chinos och skinnskor

En riktigt somrig och avslappnad look som är lite mer dressad än sneakers och jeans.

t-shirt till kostym stiltips

Matcha t-shirten efter färg

Att färgmatcha kläder är som bekant en av de absolut viktigaste aspekterna för att få till en snygg outfit. Färger som krockar skapar inte en känsla av genomtänkthet och harmoni.
Så när du ska matcha t-shirten med resten av din outfit är det så klart kritiskt att tänka färg.
Så här färgmatchar du de vanligaste typerna av t-shirts snyggast.

Vit t-shirt

En vit t-shirt gör sig bäst till blåa eller svarta kläder. En marinblå blazer och chinos med bruna skinnskor och en vit t-shirt är ett klockrent exempel på hur du bär upp den på bästa sätt.

Svart t-shirt

En svart t-shirt matchas snyggast med klara färger för att skapa kontrast, antingen färgglada sådana, eller helt enkelt vitt. Prova till exempel en blommig näsduk i en svart kavaj med svart t-shirt.

t-shirt till kostym

Grå t-shirt

Eftersom grå är en neutral färg så passar den till det mesta, men det finns ett par utvalda färger som blir extra snyggt. Vill du få till bästa möjliga kombination med en grå t-shirt som en bas så vill du jobba med marinblå, rosa och lila, dessa 3 färger går fantastiskt bra ihop med grått.

Färgad t-shirt

Med färgad syftar jag på alla de som inte är någon av de neutrala färgerna (se bild nedan). Här handlar det så klart om att jobba med färghjulet (se också nedan) och välja ut en palett som funkar bra ihop och som får din outfit att se genomtänkt ut.

Grunderna inom färgmatchning

Vill du bli riktigt bra på det här med färgmatchning så ska du läsa vår stora guide: ”Så färgmatchar du kläder snyggt!”, men vill du få en snabb överblick så kan du kolla lite kort på bilderna nedan och tänka på följande två saker:

  1. Jobba med angränsande eller kompletterande färger
  2. De neutrala färgerna funkar till allt

Färghjulet

färgkombinationer kläder färgmatcha

De neutrala färgerna

De neutrala färgerna, dessa går att kombinera både med varandra och med alla andra färger utan att de skär sig

Ute efter nya t-shirts?

Kolla då in Arket, där hittar du mängder av plagg i hög kvalité.

Sammanfattningsvis

För att få till en riktigt snygg outfit, oavsett om det handlar om en proper, dressad eller casual sådan så behöver man bara tänka på 3 saker:

  1. Passform!
  2. Färgmatchning
  3. Balansera dressat och casual rätt (PRO tip: ha inte ett wife beater-linne under en snygg blazer)
Föregående artikelBalans Mellan Arbete Och Fritid – 4 Tips Som Funkar För Alla!
Nästa artikelTjäna Eller Vinn Pengar På Att Spela Spel
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.