Som ett välvilligt handslag mellan länder…

En spännande sak med den här drinken är att den till skillnad från så gott som alla andra drinkar inte har någon historia.
Det rimligaste förklaringen till namnet är att drinken ska ha sitt ursprung på en liten taverna i norra Italien. Cognac är, som bekant, Franskt och Amaretto Italienskt, vilket gör att blandningen helt enkelt har en Fransk koppling. Ingen speciell finess eller cool story, men skit samma, det är ju bara lite sprit.

Eftersom drinken endast innehåller 2 sorters sprit, och inget sodavatten, juice eller läsk av något slag så är det en drink som är ämnad att drickas långsamt – vilket gör den till en perfekt ”efter-middagen-drink” eller bara som helt vanlig sängfösare.

French Connection är snarlik drinken ”The Godfather”, den enda skillnaden är att ma där bytt ut cognacen mot whisky.

Vad innehåller en French Connection?

Hur gör man en French Connection?

  1. Lägg i några bitar is i ett tumblerglas
  2. Häll i spriten i glaset med is och rör om ordentligt
  3. Garnera med lite limeskal, om du känner för det

Sen är du klar, nu är det bara att sippa långsamt och tänka att du är på en mysig taverna i norra Italien!

Sugen på mer drinkar?

Gillar du cognac / brandy så bör du kolla in alla våra andra Brandydrinkar eller våra drinkar med Cognac, för det är ju faktiskt samma sak. Är det Amaretto du gillar så har vi så klart även samlat alla våra drinkar med Amaretto på ett smidigt sätt, kolla där och testa något nytt!

Föregående artikelTjäna Eller Vinn Pengar På Att Spela Spel
Nästa artikelHär Är De 7 Mest Otrogna Yrkena – Stämmer Klyschorna?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.