Låt oss prata maffia-referenser…

Den här drinken är en 50/50-blandning av skotskt whisky och amaretto och har ett väldigt speciellt namn. Men hur kom namnet till egentligen?
Ja du, legenden säger att företaget bakom likören Disaronno (du vet den där flaskan med stor fyrkantig kork som de flesta av oss väljer att kalla amaretto, trots att amaretto är spritsorten som är i flaskan) kände Marlon Brando och att hans favoritdrink var just den här blandningen av whisky och amaretto, därav namnet The Godfather.
Hur namnet egentligen uppkommit är ingen som vet.

Men som med det mesta så har det ju så klart ingen som helst betydelse, det enda som spelar roll är att drinken är god, så låt oss blanda en!

Vad innehåller The Godfather?

  • 2cl Amaretto, en mandel-likör (t.ex. Disaronno som du hittar på Systembolaget)
  • 3cl Skotsk whisky
  • 1st Tumblerglas
  • Is

Hur gör man en The Godfather?

  1. Häll is i ett tumblerglas
  2. Häll på spriten
  3. Rör om

Och sen är den klar, drinken som folk inte kommer kunna motstå (du fattar referensen va?).

Sugen på mer drinkar?

Gillar du whisky så tycker jag du ska kolla in alla våra andra drinkar med whisky. Är du ett fan av likör så bör du titta närmare på alla våra drinkar med likör, där hittar du definitivt något du gillar!

Föregående artikelFinal Fantasy XII – The Zodiac Age Remaster! – *Reklam*
Nästa artikelTräningsvärk! Varför Får Man Det & Hur Blir Man Av Med Det?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.