Sugen på en sofistikerad men lättblandad drink? Satsa på en Averna Sour!

En relativt okänd drink bland oss vanliga dödliga, dock är det enligt alla bartenders en drink som alla vet hur man blandar. Vilket vi känner är ett krav för att man skall kunna ha en drink som sin signaturdrink, vem vill behöva förklara för en bartender hur de skall blanda en drink? Tidskrävande och drygt.

Averna Sour är läskande och fruktig men med en sofistikerad biton tack vare örterna. Den gör sig utmärkt som fördrink nu på sommaren.

Vad innehåller en Averna Sour?

 • Amaro Averna
 • Färsk Citron
 • Sockerlag
 • Äggvita
 • Krossad is

Hur gör man en Averna Sour?

 1. Tag en shacker och häll i…
 2. 4cl Averna
 3. 1cl Färskpressad citronjuice
 4. 1cl Sockerlag
 5. Lite äggvita
 6. Skaka ordentligt och häll upp med sil

Amaro Averna är en italiensk likör gjord på örter, rötter och citrusskal. Drycken produceras på Sicilien och har gjorts så sedan 1868 och anses vara en traditionell italiensk dryck. Amaro Averna har nr 716 på Systembolaget men finns inte i standardsortimentet i alla butiker.

Gillar du drinkar med skum?

Då bör du kolla in alla våra drinkar med äggvita, där hittar du både klassiker och lite mer ovanliga drinkar, alla med det där fräscha skummet från äggvitan.

Föregående artikelCasinokväll Med Vänner: Så Gör Ni Det Bästa Utav Kvällen
Nästa artikelDe Bästa Gamingstolarna: Vi Jämför Piranha, Razer & Zen Office
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.