Nordfranskt, starkt och 'äppligt'…

The Norman Mule är en Fransk variant av den klassiska drinken Moscow Mule. Som med alla olika slags ”Mules” så är det en mix av sprit och ginger ale. Ginger alen har en förmåga att göra även den starkaste drinken väldigt mild, vilket även är fallet med The Norman Mule, låt inte ginger alen lura dig, 6 cl Calvados slår till rejält i skallen.

Till skillnad från Moscow Mule så serveras The Norman Mule så klart i ett vinglas eller en Champagne-kupa, annars hade det ju inte varit tillräckligt Franskt.

Vad innehåller en Norman Mule?

 • 6 cl Calvados
 • 2 Stänk Angostura Bitter
 • Ginger Ale
 • Is
 • Vinglas eller champagnekupa att servera i
 • Citron att garnera med

Hur gör man en Norman Mule?

 1. Häll is i ett vinglas
 2. Häll i 6 cl Calvados
 3. Toppa upp med ginger ale
 4. Addera 2 stänk Angostura Bitter och rör om
 5. Garnera med en skiva citron

Sugen på mer drinkar?

Gillar du Calvados och tanken på att göra drinkar av den? Perfekt, då bör du kolla in alla våra andra Calvadosdrinkar. Är du ett fan av Angostura Bitter och den där varma, rika smaken den adderar, ja då har vi så klart även samlat alla våra Angosturadrinkar på ett och samma ställe. Där hittar du garanterat något du gillar!

Intresserad av det här med drinkar och kalorier?

Kolla då in våra stora guide: ”Kalorier i öl, vin och vodka!”, där hittar du allt om kaloriinnehåll både öl och vin, samt klassiska drinkar som Gin och tonic och Cosmopolitan.

Föregående artikelTequila Sunrise – Mexikansk Soluppgång I Glaset
Nästa artikelDe 3 Bästa Reklamfilmerna Från Super Bowl 2019!
Jag skriver mest om drinkar och resor, men gästspelar även lite här och där med min kvinnliga vinkel på diverse manliga ämnen. Utöver det så är ligger fokus på ett sorglöst och härligt liv!