Är du också trött på bakfylleångest?

Fyllan, gamla kära fyllan. Det är härligt när man är mitt upp i det, men dagen efter kan vara hemsk. Om du bara lider av de fysiska symptomen av bakfyllan så kan du skatta dig lycklig. För den absolut värsta av alla bieffekter av en skön festkväll är bakfylleångesten. Den kan göra en helt lamslagen, och inte bara en förmiddag, ibland sitter den i i 2-3 dagar.

Undrar du vad bakfylleångest är och varför man får den?

Nemas problemas, kolla in vår guide: ”Varför får man bakfylleångest?” där hittar du svar på alla frågor. Men låt oss nu fokusera på nästa steg, nämligen 4 tips som kan hjälpa dig bota bakfylleångest, skönt va?

1: Gör något du älskar

Det här är det absolut bästa rådet jag kan ge dig. Även om du känner dig trött och sliten så är det värt att göra en kraftansträngning och ta dig ut och göra något du verkligen gillar. Ju mer fysiskt det är desto bättre, eftersom du då aktiverar fler delar av kroppen och hjärnan. Så om du väljer mellan att kolla på en film du verkligen blir glad av och att åka störtlopp så vinner störtlopp alla dagar i veckan.

Om du regelbundet lider av bakfylleångest så är det en bra idé att hitta fysiska aktiviteter som du blir glad av. De är bra att ha lite säkra kort att luta sig tillbaka på när du vill bota bakfylleångesten.

bota bakfylleångest
Se till att göra något pulshöjande eller något du älskar att göra, det får ditt dopamin att skjuta i höjden

2: L-Tyrosin, L-Fenylalalin och B6

Aminosyran L-Tyrosin, L-Fenylalalin och vitamin B6 är alla dopaminhöjande. Preppa med dessa kosttillskott dagen innan du vet att du skall ut och slira, så kan du bota bakfylleångest i förväg!

3: Ligg

Se till att ha lite sex. Få saker är så dopaminhöjande om att ligga!

mat som ökar sexlusten
Se till att ligga lite när bakfylleångesten kommer smygande

4: Gör dig av med alla beroenden

Det här är tyvärr inget knep som du kan ta till när du redan känner av bakfylleångest. Men om du regelbundet lider av åkomman så kan det här vara den absolut viktigaste punkten.
Beroenden så som niktoin, socker eller koffein får ditt dopamin att åka bergochdalbana och gör dina depåer instabila. Det gör att när du väl super till så slår alkoholen extra hårt, och det kan bli nästintill omöjligt att boka bakfylleångest. Så gör en ansträngning och bryt dina beroenden, det hjälper dig på många sätt.

Sammanfattningsvis

Bakfylleångest beror som sagt på att dina dopamindepåer är tömda och hjärnan är utmattad. Därför är den bästa metoden för att bota den att göra en massa saker som du tycker är riktigt kul.

Föregående artikelEtt Par Idéer För En Lyckad Svensexa 2022!
Nästa artikel7 Dyra Klädesplagg Och Accessoarer Som Är Värda Pengarna
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.