När rocken inte värmer tillräckligt är den tunna dunvästen din bästa vän…

Ullrocken är utan tvekan det mest stiliga vinterplagget, däremot så är det som sagt inte det som värmer bäst när det är riktigt kallt. Men en enkel dunväst under rocken håller dig inte bara varm utan höjer även hela din outfit. Det är en snygg kombination och det ger dig fler möjligheter att färgmatcha och jobba med lager-på-lgaer, sedan så har vi ju alltid den universella regeln: 'Ju fler lager, desto stiligare' som ännu ett starkt argument för att kombinera rocken med en väst.

Det här ”stilknepet” funkar även bra tillsammans med en kavaj på hösten och våren, och ger en riktigt snygg outfit i flera lager.

höstrock-med-väst
En höstrock passar perfekt med alla dressade outfits. Blir det extra kallt är det snyggt med en tunn dunväst under.

 

Både värmande och snyggt, oavsett rock eller kavaj

En väst håller dig som sagt inte bara varm när det är som kallast, den är även perfekt att kombinera med en grövre kavaj på hösten eller våren för skapa en snygg och värmande outfit. Matcha gärna västens färg med någon accessoar, t.ex. en bröstnäsduk som på bilden nedan. Detta är ett enkelt sätt för att skapa en riktigt genomtänkt och stilren outfit.

röd-dunväst-väst-och-kavaj
Använd en väst i en skön färg för att skapa en riktigt snygg kombination med t.ex. en kavaj eller tunn jacka.

Kör du väst under rocken? Tänk på det här!

Vad som gör en outfit snygg är kombinationen av accessoarer, färger och material, du kan ha en svindyr skjorta men ändå se ut som skit om den helt skär sig med byxorna och slipsen. Matcha rätt.
Här är några tips för hur du på bästa sätt bär upp en tunn dunväst under rocken.

  1. Att färgmatcha är alltid viktigt, tänk på att du inte nödvändigtvis behöver köpa en svart väst för att kunna matcha bra, blått och brunt är en fantastisk kombination (se bilden nedan), grått och svart funkar alltid och har du en svart rock så kan du ha så gott som vilken färg som helst på västen
  2. Tänk på att inte köpa en för tjock väst, det kommer se tjockt och bylsigt ut, samt vara rätt obekvämt
väst under rocken vintermode 2016 herr
Med en väst under rocken så håller du dig varm, även i den Svenska vinterkylan

Kör du väst under kavajen? Tänk på det här!

Oavsett om du bär västen tillsammans med en rock eller över/under en kavaj så gäller så klart samma stilregler. Så här får du ut det mesta av kombinationen kavaj och väst.

  1. Till kavaj så funkar det lika bra att bära västen under kavajen som över, din outfit blir helt annorlunda beroende på hur du väljer att lägga lagren, men oavsett ordning så blir det som sagt riktigt snyggt
  2. Accessoarer som funkar bra att matcha med är definitivt en bröstnäsduk som matchar västen i färg (se bilden ovan) det ger en unik och riktigt snygg kombination
  3. Tänk på att använda en kavaj med lite svängrum i om du planerar att ha västen under den. Är kavajens passform för tight för att få in en dunväst så går det som sagt lika bra ovanpå kavajen som under den
  4. Absolut snyggast blir dunvästen tillsammans med en lite grövre kavaj, och gärna med någon form av mönster
väst-och-kavaj
Blått och brunt, en tidlös färgkombination som alltid funkar!

Ute efter rockar och västar?

Behöver du fylla på med lite varma och stiliga vinter- och höstplagg? Kolla då in Arket och Oscar Jacobson!

Sammanfattningsvis

Tyvärr så är det Svenska klimatet ibland allt för kallt för att en ullrock skall hålla dig tillräckligt varm. Tack och lov så finns det en klockren lösning på problemet, nämligen den tunna dunvästen!

Och du, på tal om västar, kolla även in vår stora och heltäckande (men enkla) stilguide till kostymvästen, där får du lära dig allt om hur du bär den snyggast!

Föregående artikelLADDAD FÖR LADDBOX? En guide till att ladda bilen hemma
Nästa artikelCraps eller Sic Bo? Lär dig skillnaderna mellan två populära tärningsspel
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.