En färgklick kan göra fantastiskt stor skillnad…

Kan man verkligen bära ett par röd-och-vitprickiga strumpor till en marinblå kostym? Självklart! Att addera lite färg till din outfit gör den nästan alltid snyggare! Det funkar dock inte att bara slänga in vilken färg som helst när som helst, nej det behöver finnas en eftertanke bakom färgklicken.

Känner du dig sugen på att addera en klick färg och personlighet till din annars propra kostym? Då är den här kompletta guiden till att bära färgade strumpor till kostym på ett snyggt och stilfullt sätt som skräddarsydd för dig!

Vad är vår definition av färgade/färgglada strumpor?

Innan vi börjar så bör vi etablera lite grundläggande förståelse, så att vi inte pratar om olika saker.
Med färgglada eller färgade strumpor menar vi allt från röda och gröna till blåa med vita prickar. Vi räknar dock inte med den typen av klassiska herrstrumpor man ofta ser på golfbanor, du vet de där som är bruna och beiga eller grå och svarta som har rutigt eller diamantformat mönster. De klassar vi som klassiska herrstrumpor. Med färgade menar vi alltså glada, ungdomliga och sprudlande färger, som du kommer se på bilderna nedanför.

Är du ute efter färgglada strumpor så hittar du mängder av sköna färger och kombinationer på Happy Socks, de är helt klart auktoriteten när det gäller strumpor.

Så bär du upp färgade strumpor till kostym

Här nedanför är våra 3 bästa tips när du planerar att bära färgade strumpor till kostym!

1: Färgade strumpor funkar inte vid alla tillfällen

färgglada strumpor till kostym

Färgglada strumpor är en klick av glädje och finurlighet. En fantastiskt kul detalj i många sammanhang, men dock inte i alla.
Ska du på begravning eller ett propert bröllop så bör du undvika färgade strumpor till kostym, risken finns att du bara uppfattas som respektlös.

Generellt kan man säga att du bör undvika färgglada strumpor till kostym om tillställningen du ska på har en strikt klädkod, eller handlar om sorg. Om du är osäker på om det kommer vara passande med färgglada strumpor så bör du alltid ta det säkra för det osäkra och bara köra svarta strumpor.

2: Färgmatcha!

färgglada strumpor till kostym

Vi pratar ständigt om vikten av att färgmatcha kläder korrekt, just eftersom det är så otroligt viktigt, få saker kan få din outfit att gå från stiligt till rörigt som inkorrekt färgmatchning.

Bär du blå kostym och är sugen på att addera en färgklick med hjälp av strumporna så bör du försöka jobba med brun, gul, vit och orange som kontrastfärger. Ska du välja strumpor till en grå kostym så rekommenderar vi istället rött, lila och mörkgrönt som konstrast-färger.
Kolla in våra guider på ämnet färgkombinationer, de kommer hjälpa dig välja rätt när du ska välja färgglada strumpor till kostym!

3: Tänk på mönstret

färgade strumpor till kostym mönster

Bär du en mönstrad kostym, skjorta, bröstnäsduk eller slips/fluga så bör du antingen välja enfärgade ”färgglada strumpor” eller ett par som följer samma mönster. Att blanda mönster i en outfit kan lätt skapa en plottrig känsla, vilket sällan bidrar till din outfit känns genomtänkt och stilig.

Sammanfattningsvis

Att bära färgade strumpor till kostym är ett snyggt och roligt sätt att addera en färgklick till en annars proper outfit.
Tänker du på följande 3 saker när du ska komponera din outfit så maximerar du dina chanser för att de färgglada strumporna adderar stil och personlighet istället för plottrighet:

  1. Bär inte färgade strumpor på tillställningar med strikt klädkod eller på begravningar
  2. Färgmatcha korrekt! – Guide till färgmatchning av kläder!
  3. Blanda inte mönster i din outfit, är näsduken prickig, kör då enfärgade eller prickiga strumpor

Där har du det, en komplett guide till att bära färgade strumpor till kostym på ett snyggt och stilfullt sätt!

Föregående artikel3 Egenskaper ALLA Har, Men Som De Vill Dölja För Dig
Nästa artikelBästa Betalningsmetoderna För Online-casinon I Sverige
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.