Alla män bör bära mer rosa…

Din garderob svämmar troligtvis inte över av rosa plagg, vilket är delvis förståeligt, för det är inte den lättaste färgen att bära upp. Men det betyder inte att du ska hålla dig bort från rosa, nej det enda du behöver göra är att lära dig vilka färger som passar till rosa, och jobba med dem på ett smart sätt, så kommer du se att rosa inte alls är så svår att jobba in i din outfits!

I den här guiden listar vi de 4 färger som passar bäst ihop med rosa, för att hjälpa dig komponera snygga outfits, oavsett om rosa är en av huvudfärgerna eller bara agerar skön färgsplash.

Oavsett om du är sugen på en rosa slips, näsduk eller skjorta så rekommenderar vi att du kollar in Arket, de är i särklass bäst i Sverige på accessoarer för män!

1: Grå

Färger Som Passar Till Grått och rosa

Grå är det absolut bästa färgen att matcha med rosa. De kompletterar varandra så fantastiskt bra, och skapar dessutom en kombination som är både lätt att bära upp och lätt att välja ut plagg för. Absolut enklast gör du det genom att bära en rosa eller rosa-mönstrad bröstnäsduk till en grå kostym, med en vit skjorta under.

Vill du vara lite mer vågad så kan du satsa på en rosa oxfordskjorta till ett par grå chinos, eller varför inte en rosa skjorta till din grå kostym, som på bilden ovanför?

Du kan läsa mer om hur du kan kombinera rosa och grå i vår artikel: ”Rosa och grått – en fantastisk färgkombination!

3 Sköna tips för dig som vill kombinera rosa och grå

 1. Rosa bröstnäsduk i grå kavaj
 2. Rosa skjorta till grå chinos
 3. Rosa strumpor till grå kostym eller chinos

2: Marinblå

färger som passar till rosa marinblå

Marinblå är utan tvekan den mesta användbara av alla färger. Den är inte lika hård och död som svart och inte lika platt som grå. Kombinerad med rosa så lyfter den blå färgen och din outfit blir livfullt proper. Rosa är generellt sett svår att bära upp i strikta sammanhang, men kombinerad med den sobra färgen marinblå så blir det ett kombo som sällan gör en besviken.

3 Sköna tips för dig som vill kombinera rosa och marinblå

 1. Rosa skjorta till marinblå kostym
 2. Rosa skjorta till marinblå chinos
 3. Rosa bröstnäsduk i blå blazer eller kostym

3: Brun

färger som passar med rosa brun

Brun är en färg som tyvärr används alldeles för sällan – fler män borde bära bruna plagg. Nyckeln till att inte få brun att se tråkig och platt ut är att kombinera den bruna färgen med en färg som livar upp, till exempel ljusblå, grön eller så klart rosa!

3 Sköna tips för dig som vill kombinera rosa och brun

 1. Rosa skjorta till brun kostym eller blazer
 2. Rosa strumpor till bruna chinos
 3. Rosa bröstnäsduk till brun blazer eller kostym

4: Vit

rosa kavaj herr man

Som den rena och enkla färg vit är så passar den alldeles utmärkt ihop med allt annat. Det kan kanske verka självklart att man kan matcha en av de neutrala färgerna med rosa och få ett bra resultat, men så enkelt är det faktiskt inte. Alla neutrala färger är inte lika enkla att matcha, ta beige till exempel, beige och rosa blir inte speciellt snyggt, och heller inte svart och rosa, det funkar men det blir ett allt för hårt kontrast mellan färgerna. Vit är helt enkelt exceptionellt bra ihop med så gott som alla andra färger.

3 Sköna tips för dig som vill kombinera rosa och vit

 1. Rosa skjorta till vita chinos, för en oerhört somrig look
 2. Vit skjorta till rosa kavaj, om du vågar
 3. Vit skjorta till rosa chinos, inte så svårt att bära upp som man kan tro

Vill du veta vilka färger du passar bäst i?

Det är stor skillnad i att klä sig i färger som är smickrande och färger som får dig att se blek, sjuk och allmänt sliten ut. Vetenskapen bakom detta kallas färganalys och går ut på att man tittar på kombinationen av din hår- hud- och ögonfärg och utifrån det avgör vilka färger och nyanser som kommer få dig att se allra stiligast ut. Självklart har vi tagit fram ett enkelt test du kan göra själv på bara några minuter. Du hittar det i vår guide: ”Gratis färganalys-test”.

Uppdatera garderoben med matchande kläder

Oavsett om du är ute efter mer rosa kläder eller kläder i färger som passar till rosa så kan vi varmt rekommendera Arket, Care of Carl, Asos och Gant. Det är en bra mix av märken som alla har sin egen stil med bra produkter som du kommer vara nöjd med länge.

Sammanfattningsvis

Rosa är en färg som har ett oförtjänt dåligt rykte som en ”bögig färg”, något vi inte alls håller med om. Självklart kan den vara svår att bära upp, men inte för att den är sprängfull med homosexualitet, utan för att den är så pass livlig och färgsprakande.

Vill du bära mer rosa så är det enklaste sättet att börja med accessoarer så som slipsar, näsdukar och strumpor. Vill du ha ytterligare tips på hur du kan bära rosa på ett snyggt sätt så tycker jag du ska läsa vår artikel: ”Så kan du bära rosa som man – våga tänka nytt!”. Där får du massvis med tips och idéer på hur du kan inkorporera den här härliga färgen i dina outfits.

Föregående artikelVarför Är Snoppen Brunare Än Resten Av Kroppen?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.