Rött, den energiska färgen

Rött kan vara en ganska komplicerad färg att bära upp, speciellt för oss i bleka norden. Röd har en tendens att få oss att se extra bleka och glåmiga ut, så gör gärna någon form av färganalys och se om rött över huvud taget passar din hudton och hårfärg.

Rött kan också vara knepigt att matcha med andra färger. Ofta ser man klar-rött framför sig, en ganska aggressiv färg. Men tar man ett steg in i färghjulet och jobbar med jordiga färger istället så blir det genast mycket lättare. Här är 4 färger som passar med rött.

Grått

En av de absolut snyggaste kombinationerna är dovt rött och grafitgrått. Sobert, stilrent och riktigt snyggt.

Vilka färger passar till rött
Rött och grått är utan tvekan en av de snyggare färgkombinationerna när det kommer till rött

Blått

Rött och blått passar bra ihop, dock så finns det en hel del andra färger som passar bättre med blått än just rött, men då rött är en lite svårmatchad färg så är blått definitivt ett av toppvalen. En röd stickad tröja och blåa jeans t.ex, avslappnat och välkomponerat.

Vilka färger passar till rött
Rött och blått är närliggande färger, så de gör sig ofta bra ihop

Brunt

Här är det lite risk att man får till en lite väl gubbig outfit. Så undvik just den här kombinationen om du tänkt ha manchesterbyxor och stickad tröja.
Satsa istället på en röd t-shirt/skjorta och ett par mörkbruna chinos.

Vilka färger passar till rött
Får du till rätt nyanser så är rött och brunt en klockrent kombination. Fel nyanser däremot blir lätt lite gubbigt

Vitt

Risken finns att det blir julafton av hela din outfit om du väljer fel nyanser av rött och vitt, men får du till det (som på bilden nedan) så blir det riktigt bra. Det vita tar ned det aggressiva i den röda färgen och hela outfiten känns välbalanserad.

färger som passar med rött
En klassisk färgkombination när det kommer till skjortor, slipsar och bröstnäsdukar

Vill du veta vilka färger du passar bäst i?

Det är stor skillnad i att klä sig i färger som är smickrande och färger som får dig att se blek, sjuk och allmänt sliten ut. Vetenskapen bakom detta kallas färganalys och går ut på att man tittar på kombinationen av din hår- hud- och ögonfärg och utifrån det avgör vilka färger och nyanser som kommer få dig att se allra stiligast ut. Självklart har vi tagit fram ett enkelt test du kan göra själv på bara några minuter. Du hittar det i vår guide: ”Gratis färganalys-test”.

Ute efter nya kläder som passar till rött?

Oavsett om du är ute efter mer röda kläder eller kläder i färger som passar till rött så kan vi varmt rekommendera Care of Carl, COS, Asos och Gant. Det är en bra mix av märken som alla har sin egen stil med bra produkter som du kommer vara nöjd med länge.

Sammanfattningsvis

Röd, den energiska färgen. Har du en hudton som passar i rött så bör du definitivt försöka använda färgen mer, just eftersom den ger en så intensiv effekt.

Vill du få ut det mesta av dina röda kläder och accessoarer så bör du kombinera dem med med vitt, blått, grått och brunt!

Förhoppningsvis känner du dig nu lite klokare, och har fått svar på frågan: ”Vilka färger passar ihop med rött?”.

Föregående artikelManspreading – Därför Funkar Det Och Därför Skall Du Köra Full Spread
Nästa artikelUte Efter En Hobby Att Tjäna Pengar På? Här är 3 otippade tips!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.